Turbo Tamiri için Temel Nedenler

11.10.2019
Turbo Tamiri için Temel Nedenler

Turbo araç kullanıcıları için oldukça önemli olan doğru araç kullanım ve aksi olması durumunda turbo tamiri için temel nedenler dikkatli olunması gereken mühim konulardır. Doğru araç kullanımı aslında çoğu araçta aynıdır. Yanlış kullanım sonucu ortaya çıkacak arızların boyutu zamanla çok daha ciddi hale gelmektedir. Bu durumun sonuçları ise ihtiyaç olan arabadan bir süre mahrum kalmak ve maddi külfetlere neden olmak büyük sıkıntı oluşturmaktadır.

Turbo tamiri için temel nedenler şu şekilde özetlenebilir:

  • Aslında her araçta önemli olan yağın temizliği turbo araçlarda da büyük önem taşımaktadır. Yağın azalması ile ortaya çıkan yağ kirliliği içinde büyük tortular zamanla sertleşmektedir. Ayrıca yine yağ içine kaçan talaşlar da yağın geçeceği yerlerden de geçeceğinden aşınmaların boyutunu arttıracaktır. Bu nedenle yağın azalmasına müsaade etmeden sık sık eklemek oldukça önemlidir. İçinde oluşacak kirin katılaşmasına olanak vermeden yağ eklemesi yapmak bazı sıkıntıların önüne büyük ölçüde geçecektir.
  • Turbo tamiri için yağ azlığının ortaya çıkaracağı sıkıntılı durumlardan zaten bahsettik. Yine yağın azalması ile yağlanması gereken parçaların yeterince yağlanmaması nedeni ile ortaya çıkacak en büyük sıkıntı parçaların ciddi bir şekilde aşınmasıdır. Bu durum çoğu zaman parça değişimine kadar gitmektedir. Araç sahibi olmak günümüzde artık çok zor değil. Ancak temiz bir araç kullanımı maalesef ihmaller üşengeçlikler nedeni ile ortaya ciddi arızalar çıkarmaktadır ki ciddi bir bütçe ayırmak zorunda kalınmaktadır. Bu nedenle yağın azalmasına müsaade edilemeden yağ eklemsi yapılması turbo araçlar için oldukça önemlidir.
  • Turbo tamiri için temel nedenle arasında hava filtresine kaçmakta olan cisimler karşımıza çıkmaktadır. Bu cisimler zamanla gevşeyen civalar, somonlar vb. parçalar ile hava fitlersinde ortaya çıkan tıkanıklık ciddi sorunlar ortaya çıkmaktadır. İşte tüm bunların sonucunda da turbo tamiri kaçınılmaz bir hal almaktadır. Bunun içinde gerekli aralıklarla bakım yaptırmak büyük önem taşımaktadır.
  • Turbo tamiri için temel nedenlerin aslında en önemlisi işinde iyi olamayan tecrübesiz gelişi güzel yapılacak bakım ve turbo tamiri ile karşımıza çıkmaktadır. Bunun önüne geçebilmenin tek yolu da güvenilir firmalar ile çalışmaktır.

Tümü