Arıza Belirtileri ile Turbo Tamiri

04.10.2019
Arıza Belirtileri ile Turbo Tamiri

Arıza belirtileri ile turbo tamiri genellikle belli durumlarla ortaya çıkmaktadır. Bir araç için turbo kısmı oldukça önemlidir. Doğru şekilde çalışmaya turbo araçların kullanımları pek de verimli olamamaktadır. En önemli en dikkatli olunması gereken turbo için gerekli bakımların yapılmaması arızaların önemsenmemesi ya da yanlış yapılmış bir müdahale ile aracın performansını etkileyeceği gibi büyük hasarlar ortaya çıkaracaktır.

Arıza belirtileri ve turbo tamiri asla ayrı başlıklar olarak incelenmez. Turbo araçlarda ortaya çıkan ve belli bri süre sonra büyük hasarların ortaya çıkmasına neden olan sorunlardan en ama en önemli başlıklardan biri aracın yağsız kalması ya da yağın kirli olmasıdır. Bu ikisi de aracı akla hayale gelmeyecek büyük hasarlar ortaya çıkaracaktır. Aracın yağsız olması demek sıkıntının büyük olması demektir. Araç yağı sayesinde kolayca çalışacak araçtaki parçaların yağın bitmesi ile birbirine sert bir şekilde sürtmesi ile oluşacak büyük hasar araçta parça değişimlerine bile neden olacaktır. Bu durumun hem keseye zarar vereceği hem de aracın sizin hayatınızı tehlikeye sokacağı bir gerçektir.

Arıza belirtileri ve turbo tamiri sırasında araç yağı kontrol edilmelidir. Yağın az olması durumu her zaman görülebilmektedir. Bu nedenle de belli aralıklarla yağ eklenmesi aracın performansı bakımından büyük fark yaratacaktır. Ayrıca arıza belirlileri ile turbo tamiri için yapılan incelemelerde yağın içine kaçan büyük parçalı sert artıkların da ne kadar hasar verebileceğini siz düşünün. Turbo araç kullanımı sırasında yağın geçtiği yerlerden büyük parçalı sert talaşların da geçtiğini bir düşünün. Turbo araçlarda yer alan parçaların arasından yağ ile birlikte geçecek olan bu parçaların aşınmalara neden olacağı gibi sıkıntı verecek kırılmalara da neden olacaktır.

Arıza belirtileri ile turbo tamiri sırasında gerekli kontroller yapılırken ortaya çıkan arızların nedenlerin pek çoğu zamanında ve sürekli olarak aksatılan bakım ihmalleridir. Bakım bir aracın verimli kullanılabilmesi, performansını sağlayabilmesi ve değerini koruması bakımından büyük önem taşımaktadır. Hayati tehlikelere neden olmaması için düzenli aralıklarla yapılacak bakım ile gereksiz yersiz masraflarında önüne geçebileceğiniz de ayrı bir gerçek olarak karşımıza çıkar.


Tümü