Turbo Tamiri ve Turbo Sorunları

27.09.2019
Turbo Tamiri ve Turbo Sorunları

Turbo tamiri ve turbo sorunları birbirinden ayrı düşünülemeyecek iç içe geçen başlıca sorunlar arasında yer almaktadır. Turbo tamiri turbo sorunlarının çıkmasıyla birlikte herkesi arayış içine sokmaktadır. Araç sahibi olmak beraberinde maalesef sorunları da getirecektir. Bu sorunları en aza indirmek için turbo araçlara yapılacak olan düzenli bakımla mümkün olmaktadır. Düzenli yapılacak araba bakımı demek turbo tamiri için daha az zaman daha az zaman daha yüksek performans demektir.

Turbo tamiri ve turbo sorunları için akla ilk gelenler şöyle açıklanabilir:

  • Her araç için yağ en önemli noktadır. Yağın performansı demek aracın daha sağlıklı daha verimli çalışması demektir. Yağın performansı demek aracın zarar görmemesi demektir. Bu nedenle de yağ bakımı aslında turbo tamiri ve turbo sorunları için en başta gelmektedir. Yağ aracın çalışması için oldukça önemlidir. Dolayısı ile de yağ azalması ile çalışan araçların ne kadar hasar göreceği de tartışılmaz bir durum olarak bilinir. Ancak buna rağmen ihmal edilmesi ise ortaya çıkan büyük hasarlar turbo tamiri gerektirmektedir.
  • Turbo tamiri ve turbo sorunları için yapılan başvuruların birçoğunda ortaya çıkan yağ kirliliği sıkça görülmektedir. Yağ kirliliği de asla öyle ihmal edilecek bir durum değildir. Yağın içine kaçan büyük parçalar talaş vb. türde olan bu kirler yağın geçmekte olduğu her noktadan yağ ile beraber geçecektir. Yağın geçtiği yerlerde bu büyük ve dert kirler turbo araçların parçalarında büyük aşınmalar ortaya çıkaracaktır. Başta önemsiz gibi dursa da bu aşınma zamanla hem aracın performansını düşürecek hem de araçta hasar gören parçaların arıza vermesine neden olacaktır. Bunun önüne geçmenin tek yolu da yağın her zaman temiz tutulmasıdır.
  • Turbo tamiri ve turbo sorunları içinde yer alan başka önemli bir konu ise araca gereğinden fazla yüklenmektir. Bir turbo aracın ömrü aracın doğru çalıştırılması doğru kullanılmasına bağlıdır. Aracın ısıtılmadan kullanılması motora gereğinden fazla yüklenilmesi eninde sonunda hasar ortaya çıkması demektir. Araçlarda çıkan hasar da hem turbo tamiri gerektirecek hem sizi araçsız bırakacak hem de gereksiz masraf çıkmasına neden olacaktır.

Tümü