Turbo Araç Bakımı ve Turbo Tamiri

20.09.2019
Turbo Araç Bakımı ve Turbo Tamiri

Turbo araçlarda bakım ve turbo tamiri için bilinmesi gereken tek şey aslında iyi bir firma ile iletişim halinde olmaktır. Turbo bir aracın verimli, düzgün çalışabilmesi için en turbo performansının çok iyi olması gerekmektedir. Turbo bir aracın tüm sistemini etkilemektedir. Dolayısı ile de düzenli olarak yapılması gereken tek şey turbo bakımının düzenli olarak gerçekleştirilmesidir.

Turbo araç bakımı ve turbo tamiri aslında birbiri ile çok bağlantılı olan iki konudur. Turbo bakımı bir nebze turbo tamiri demektir. Çünkü turbo bakımı sırasında araçta sorun olup olmadığı varsa sorunun giderilmesi, zamanı gelmiş olan bakımların yapılması ile zaten sorunların giderilmesine dair işlemler yapılmaktadır. Turbo araçlarda düzenli olarak yapılmayacak bakımlar aracın çekiş gücünü azalabileceği gibi daha fazla yakıt gitmesine de neden olacaktır. Turbo araç bakımı ve turbo tamiri sırasında yapılan belli başlı işlemler şunlardır:

  • Turbo araç bakımı ve turbo tamiri sırasında yapılacak ilk işlemlerden biri yağ kontrolüdür. Yağ kontrolü sırasında yağın kirliliği kontrol edilir. Az olup olmadığına bakılır. Bunun aksatılması durumunda araçta yer alan yağ kanallarının tıkanması büyük sıkıntıların oluşmasına neden olur. Yağ içine kaçan talaşların bu kanlarlı tıkaması motorda yer alan burçlar, mil ve gövdelerde çiziklere hatta daha büyük hasarlara neden olmaktadır. Bu nedenle düzenli yapılması oldukça önemlidir.
  • Turbo araç bakımı ve turbo tamiri esnasında yağ için var olan giriş çıkışlar için olan flanş üstüne sürülen silikonlar, contalar da yağ kanlarlının tıkanmasına neden olmaktadır.
  • Turbo araçlarda ortaya çıkacak en ufak hasar hangi araçta olursa olsun arızalar ortaya çıkaracaktır.
  • Turbo araçlarda ortaya çıkacak sıkıntıların önüne geçmek için yapılması gereken şey aslında basittir. Aksatmadan düzenli bir şekilde turbo bakımı yaptırmaktır.
  • Turbo araç bakımı ve turbo tamiri için yapılacak her işlemin düzenli ve doğru yapılması aracın tüm performansını en iyi yönde arttıracağı gibi aracın daha az yakıt harcamasına yardımcı olacaktır. Bu durumun yakıt için ayrılan bütçeyi de olumlu olarak etkileyeceği de inkar edilmeyecek çok sevindirici bir durumdur.

Tümü