Turbo Tamiri Yapılacak Dizel Araçlar

18.03.2022
Turbo Tamiri Yapılacak Dizel Araçlar

Turbo tamiri yapılacak dizel araçlarda ortaya çıkan arızalar sonucunda turbo tamir firmaları ile iletişime geçmektedirler. Bir dizel Turbo dizel araçlarda arıza belirtilerini anlamayan farkına varmayan pek çok insan daha büyük mağduriyetler yaşamak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle de belli başlı arıza belirtilerini bilmek sık sık aracın bakımını yaptırmak oldukça önemlidir.  Turbo tamiri yapılacak dizel araçlarda arıza belirtileri kısaca şöyledir:

  • Turbo tamiri yapılacak dizel araçlarda öncesinde özellikle son teknoloji ürünleri olan dizel araçlarda mutlaka arıza lambasının yanması ile kendini göstermektedir. Eskilerin çoğunda da bulunurken son modellerde arıza yerine kadar kendini gösterebilmektedir. Bu ikaz lambası yandığında hiç vakit kaybetmeden turbo tamiri firmalarına başvurmak gerekmektedir.
  • Turbo tamiri yapılacak dizel araçlarda aracın çekiş gücü ile ilgili bir sıkıntı ortaya çıkabilmektedir. Aracın çekiş gücündeki azalma da bir arıza belirtisidir.
  • Turbo dizel araçlarda birden bire fazla yakıt yaktığını fark etmek her zamankinden çok daha fazla yaktığını görmek de bir arıza belirtisidir.
  • Turbo dizel araçlarda turbo tamiri gerektiren bir başka durum ise turbo kısmında ortaya çıkan yüksek sestir. Bu ses oldukça rahatsız edici bir şekilde kendini gösterir ihmal edilirse de gürültü daha da yükselir ve sıkıntı daha da büyük olur.
  • Turbo tamiri yapılacak dizel araçlarda yağ eksikliğinden kaynaklanan sorunlar sıkça görülmektedir. Aslında belli aralıklarda ve düzenli yapılması gereken yağ değişiminin ihmal edilmesi ile ortaya turbo arızlarını çıkaracaktır.
  • Turbo basıncındaki düşüş de turbo tamiri gerektiren durumlardan biridir.
  • Turbo dizel araçlarda oldukça dikkat çekici olan  egzoz gazının çıkan normal dışı çok koyu renkli bir dumanın görülmesi de turbo tamiri gerektiren bir durumdur. Bu duman rengi çoğunlukla gri ya da mavidir.

Turbo tamiri yapılacak dizel araçlar için seçilen tamir firmalarının büyük önem arz ettiğini de bilmeyen yoktur. Bir araç sahibi iseniz ve bu aracınız turbo dizel araç ise güvenilir bir firma ile iletişim halinde olmanız, ufacık bir sıkıntı hissettiğinizde de  mutlaka iletişim kurmanız oldukça önemlidir.


Tümü