Kontrollerde Turbo Tamiri

23.08.2019
Kontrollerde Turbo Tamiri

Kontrollerde turbo tamiri çokça karşılaşılan bir durumdur. Eğer turbo araç kullanıyorsanız ve bu turbo aracı da doğru bir şekilde kullanmıyorsanız ortaya çıkabilecek turbo arızaları kontrollerde turbo tamiri gerektirecektir.

Kontrollerde turbo tamiri neden çıkar? Neden turbo araçlarda dikkatli bir kullanım yapılmamaktadır? Turbo tamiri sırasında yapılması gerekenler nelerdir?  Turbo bakımları turbo tamiri gerektirir mi? gibi pek çok sorular turbo araç sahipleri tarafından sorulmaktadır. Aslında turbo araç kullanımlarındaki en önemli nokta doğru araç kullanımlarıdır. Peki, doğru turbo araç kullanımı nasıldır? İşte kısaca şöyle açıklayalım:

  • Öncelikle turbo araç sahipleri tarafından en çok gözden kaçırılan nokta aracın ısıtılma şeklidir. Aracı kullandığınız bölgenin iklim koşuluna uygun olarak gaz verilmeden ısıtılması oldukça önemlidir. Hava koşullarına bağlı olarak yaklaşık olarak 30 ile 90 saniye aralığında rölanti de çalıştırılması büyük önem taşımaktadır.
  • Kontrollerde turbo tamiri sırasında ortaya çıkan bir başka sorun ise motorun soğuk iken devrin yüksek tutulması içinden çıkılması zor hasarların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Isıtılmayan motorun birden bire en yüksek devirde çalıştırılması demek turbo türbinlerinin zarar görmesi demektir.
  • Turbo araçlarda çıkan bir başka önemli sorun ise stop ettirilirken yapılacak şeydir. Nasıl ilk çalıştırma anı önemli ise stop ettirirken yapılacaklar da oldukça önemlidir. Araç stop edilmeden gaz verme işlemi durdurulmalıdır. Bu şekilde 3 saniye kadar beklenmelidir.
  • Turbo araç sahipleri için önemli olan ekonomik kullanım da elde etmek için yapmaları gereken şey gerekli olan maksimum tork durumuna dikkat etmeleri oldukça önemlidir. Yani üretilen gücün üstüne çıkmamaya özen gösterilmelidir.
  • Kontrollerde turbo tamiri gerektiren bir başka durum ise kalkış sırasında rölanti devrinizin düşmemesi dolayısı ile de mazot pompasının zarar görmemsi için oldukça önemlidir.
  • Turbo araç sahiplerinin başka önemle durması gereken durumlar arsında bakımların en düzenli aralıklarla yapılması çok önemlidir. Bu yapılacak olan bakımlarda:
  • Yağlama yetersizliğini önlemek içim yağın devamlı kontrol edilmesi

  • Yağ temizliğinin yapılması

İşte tüm bu önemli noktalar bir aracın daha sağlıklı kullanılabilmesi için oldukça önemlidir. Aracın daha uzun ömürlü sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için güvenilir bir tamirci ile iletişim halinde olmak önemlidir.


Tümü