Garantili Turbo Tamiri

09.08.2019
Garantili Turbo Tamiri

Garantili turbo tamiri yapan firmaların aracınıza sizin kadar önem veren, kaliteli, prensipli hizmet veren belli başlı yerler bulunmaktadır. Turbo araç sahibi olmak demek beraberinde birçok yükümlülüğü de getirmektedir. Ancak her araç gibi turbo araçlarında belli aralıklarla bakımlara ihtiyacı vardır.

Garantili turbo tamiri yapan firma sayısı alsında günümüzde çok fazla bulunmamaktadır. Bunun da tek sebebi aslında bazı firmaların yapılan hizmetlerinden emin olmaması demek garantili turbo tamiri yapılamamsı demektir. Turbo araçların belli dönemlerde yapılması gereken bakımları vardır. Ancak bu bakımlar olmasa da turbo araçlarda çıkan arızalar turbo tamirini zorunlu kılmaktadır. Genel olarak ortaya çıkan turbo araç sorunları neler derseniz:

  • Motor kısmında yer alan yağ kanalları içinde yer alan kirlilik talaş, çapak vb. kir birikimi sonucunda ortaya yağ ve filtre sorunlarını çıkarmaktadır. Bunun sonucunda turbo tamiri sırasında filtrenin ve yağ temizliği kesin yapılması gerekenlerdir. Aralıklarla yapılması gereken bu bakım sırasında baştanbaşa değişim yapmak belki de en doğrusudur.
  • Garantili turbo tamiri sırasında ortaya çıkan bir başka sorun da yağ azlığından ortaya çıkan sorunlardır. Turbo aracında ortaya çıkan yağ azlığı aracın yetisiz yağlanmasına hatta hiç yağ olmamasından kaynaklanacak büyük hasarlara neden olacaktır. Bunun sonucunda ortaya çıkacak parça değişiminin gereksiz masraf ortaya çıkarması da kaçınılmaz bir gerçektir.
  • Garantili turbo tamiri sırasında ortaya çıkan bir başka durum ise emme pervanesi içinde yer alan hava filtresi içinde hasarlar ortaya çıkmaktadır. Burada yer alan cıvata somon vb. bazı yabancı cisimler maalesef bazen telafisi zor yüksek masraflara neden olmaktadır.

Garantili turbo tamiri yapmak demek yapılan işlemler sonrasında bir müdahale ile ilgili bir sorun olması durumunda tekrar kontrolden geçmesi sağlanabilmektedir. İşte tam bu noktada güvenilir bir turbo tamir firması bulmak, aracınızı her bıraktığınızda gözünüzün arkada kalmaması aracın daha sağlıklı güvenilir kullanılması demektir. Turbo tamir firmasına güven demek aracınızın değerini arttırmak demektir. Onun er sorununa her sesine her durumuna hakim olmak demektir. Aracı çalıştırdığında bile ne olduğunu anlamak demektir.


Tümü