Turbo Tamiri ve Kontroller

04.03.2022
Turbo Tamiri ve Kontroller

Turbo tamiri ve kontroller ile birlikte yapılması gerekenler turbo araç kullanıcıları için büyük önem taşımaktadır. Turbo araç kullanıcıları için bilinmesi gereken çok şey bulunsa da bu tarz konulardan hiç anlamayanların gerçekten güvenilir turbo tamircilerin güven veren firmalar olması oldukça önemlidir.

Turbo tamiri ve kontroller her araç için büyük önem taşımaktadır. Turbo bir aracın gücü ve hızı için büyük önem taşımaktadır. Turbo araçlarda turbo motor bir sıcak hava pompası misali çalışmaktadır. Motor içinde oluşacak daha çok yanma ile havanın içine girmesini sağlaması ile birlikte yakıtın da daha iyi yanmasına yardımcı olmaktadır. Bu şekilde çalışan turbo sayesinde motorun çok daha verimli olmasını çak da güçlü çalışmasına yardımcı olmaktadır. Araçlarda yer alan turbo sayesinde motor çok daha fazla güç elde edecektir. Tabi ki daha fazla güç elde edebilmenin yanında daha fazla yakıt sarfiyatının önüne geçer. Ayrıca doğaya zararının olmaması da doğa dostu olduğunu göstermektedir. Yani atmosfere salınan hava gazının azalmasına yardımcı olur.

Turbo araçlarda yer alan turbo tamamen yüksek mühendislik ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok yüksek devir ile çok büyük termal zorlamalar içerisinde çok da küçük limitler içerisinde çalışarak karşımıza çıkmıştır. Turbo araçlarda yer alan turbo genel olarak yapısına bakıldığında içinde yer alan kanatlı pil, mil ucunda yer almakta olan bağlı emme pervanesi, ile bu mil içinde oluşan yatak sisteminden meydana gelmektedir. Turbo araçlarda turbonun asıl görevi bulunduğu araca daha fazla hız daha fazla yük ile birlikte turbonun daha da hızlı dönmesine yardımcı olur. Turbo araçlarda aracın rölantide çalışması turbo kısmının daha düşük devirde dönmesine yardımcı olmaktadır. Manifold kısmından geçmekte olan egzoz gazının miktarının da artması ile turbo hızında artış göstermektedir.

Turbo tamiri ve kontroller için yapılacak düzenli bir planlama ile bu sistemin en doğru en sağlıklı şekilde çalışmasına gerekli durumlarda zamanında müdahale edilmesine fayda sağlayacaktır. Turbo tamiri ve kon6troller için firmalar ile yapılacak doğru iletişim aracın kullanım sürecinde doğru sağlıklı bir süreç geçirmesine fayda sağlayacaktır.


Tümü