Nedenleri ile Arızalar ve Turbo Tamiri

26.08.2022
Nedenleri ile Arızalar ve Turbo Tamiri

Nedenleri ile arızalar ve turbo tamiri turbo araç sahiplerinin ilgi alanları arasında yer almaktadır. Turbo araç sahiplerinin en çok yaşadığı sorunlar arasında doğru araç kullanımlarının yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Doğru araç kullanımlarının yapılmaması ile birlikte ortaya çıkan ciddi sorunlar araçların ömrünü azalttığı gibi hayati tehlikelerin de ortaya çımasına neden olmaktadır.

Nedenleri ile arızalar ve turbo tamiri aracın ilk kullanım anından stop edilme anına kadar önemli detaylar maalesef kulak ardı edilmektedir.  İşte nedenleri ile turbo arızaları ve turbo tamiri:

  • Nedenleri ile turbo arızları ve turbo tamiri gerektiren durumlardan biri ve çok sık karşılaşılan durum yağ kirliliği dikkate alınmalıdır. Yağ kirliliğinin çıkaracağı sonuçlardan biri revizyonlar bölümünde bulunan yağ kanallarında biriken kirler maalesef ciddi aşınmalara neden olmaktadır. Yağ içine kaçan talaşlar, çapaklar ve bunlara benzer kirler büyük aşınmaların temel nedenidir. Turbo tamiri sırasında ise yapılması gereken şey yağ kirliliğini önlemek için düzenli olar yağ değişimine gitmektir.
  • Nedenleri ile arızalar ve turbo tamiri için görülen ve sık karşılaşılan durum ise yağın azalması ile birlikte yağlanmanın yapılamamsı ve bun nedenle de aşınmaların karşımıza çıkmasıdır. Bu ihmaller ile birlikte turbo tamiri de karşımıza çıkacak en temel durumdur. Her araçta olduğu gibi turbo araçlarda da yağ azalması çok ciddi bir sorundur ve düzenli olarak yenilenmesi gerekmektedir.
  • Nedenleri ile arızlar ve turbo tamiri sırasında en çok karşılaşılan diğer farklı bir durum ise hava filtreleridir. Turbo araçlarda hava filtreleri içinde çokça görülen kaçan cisimler civa, soman vb. parçalar nedeni ile karşılaşılacak büyük hasarla turbo tamirine neden olacaktır ki bu da çoğu zaman balkım ihmalleri nedeni ile ortaya çıkmaktadır.
  • Nedenleri ile arızalar ve turbo tamiri sonucunda yine hava filtresinde havanın yetersiz olması ile tıkanmaların doğurduğu kötü sonuçlardır. Bunun ortaya çıkaracağı diğer bir sonuç ise araçta yer alan salyangozda yağ bikrimin gözlenmesidir. Bu durumların ortaya çıkaracağı sorunların tek çözümü de turbo tamiridir. Turbo tamiri için de güvenilir bir firmadır.

Tümü