Turbo Sorunları ve Turbo Tamiri

24.05.2019
Turbo Sorunları ve Turbo Tamiri

Turbo sorunları ve turbo tamiri turbo araç kullanıcılarının en çok karşılaştığı durumlar arasındadır. Turbo araç kullanıcılarının karşılaştığı belli durumlar ve sonrasında ayrış içine girmeleri en belirgin durumlardır. Turbo sorunları ve turbo tamiri kullanımla alakalı olarak karşımıza çıksa da zamanla kullanıma bağlı olarak da ortaya çıkmaktadır. Turbo araç kullanımlarının her zaman sağlıklı olabilmesi için düzenli bakıma sokmak en temel şarttır.

Turbo sorunları ve turbo tamiri için düzenli aralıklarla yapılan bakım ile sorunların büyümesi engellenebilmektedir. İşte turbo sorunları ve turbo tamiri gerektiren durumlar:

  • Turbo araçlarda güç yetersizliği çokça karşılaşılan durumlar arasındadır. Bunun için devamlı olarak yapılması gereken durumlar arasında filtre, hortum ve boru temizliklerine dikkat edilmelidir. Bunun düzenli yapılmaması turbo araçlarda güç yetersizliğine neden olmaktadır.
  • Turbo sorunları ve turbo tamiri gerektiren durumlar arsında turbo araçların çok rahatsız edici bir şekilde gürültü çıkarması ile ortaya çıkmaktadır. Bunun içinde boru tesisatlarının kontrolden geçirilmesi, destek konsollarının arızalı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu bağlantıların sağlamlaştırılması bu sorunu ortadan kaldırmaktadır.
  • Turbo sorunları ve turbo tamiri sırasında gereğinden fazla ses çıkarmasına neden olacak durumlardan biri ara soğutucuda bir sızıntı olması ile ortaya çıkmaktadır. Bu durumun sonucu olarak turbo araçlarda aşırı duman ya da yağ tüketimine neden olmaktadır ki bu tarz durumların söz konusu olduğu durumlarda turbo tamiri kaçınılmaz bir durumdur.
  • Turbo tamiri sırasında ortaya çıkan gereğinden fazla yağ tüketimi ya da gereğinden fazla dumana neden olana başka bir durum da hava filtresindeki tıkanıklıktır. Hava filtresinin devamlı kontrol ettirilmesi bu durumun engellenmesine yardımcı olacaktır.
  • Aşırı dumana neden olabilen başka bir durum ise yağ boşaltma borusunun temiz olması da oldukça önemlidir.
  • Turbo sorunları ve turbo tamiri sırasında motor kısmında oluşabilecek aşırı bir basınç ile motor havalandırma sistemlerinde doğru çalışma sisteminin gerçekleştirilmemesi turbo tamiri gerektirmektedir.
  • Turbo sorunları ve turbo tamiri gerektiren egzoz manifoldu ya da türbinlerde oluşabilecek kalıntılardır. Bunun için de düzenli aralıklarla yapılması gereken bakımlarda tüm bunların kontrol edilmesi ve temizlenmesinin büyük faydası vardır.

Tümü