Turbo Arızalarına Göre Turbo Tamiri

17.05.2019
Turbo Arızalarına Göre Turbo Tamiri

Günümüzün en çok sorulan oldukça popüler konularından biri olan turbo arızalarına göre turbo tamiri turbo araç sahipleri tarafından büyük ilgi görmektedir. Çok sık yaşanan sorunlar arsında olan turbo arızlarının ortaya çıkardığı sorunlar ve beraberinde turbo tamiri desteği arayışı için girilmektedir. Turbo tamiri gerektiren durumların ortaya çıkması ile birlikte turbo arızalarına göre turbo tamiri yapılabilmesi her işlemin turbo tamiri sürecinin çok daha hızlı ilerlemesine yardımcı olacaktır.

Turbo arızlarına göre turbo tamiri gerektiren durumlar ve bu durumların nasıl anlaşılacağı kısaca şöyle açıklanabilir:

  • Kontrolsüz Yapılan Basınç Hareketleri: Turbo araçların valf diyaframında ortaya çıkacak bir patlama, bir vidanın kırılması ya da borularda patlama olması gibi durumlarda turbo araçlarda kesin bir arıza oluşacaktır. Bu durumun sonucunda da turbo tamiri kaçınılmazdır. Peki, bu sorun nasıl anlaşılmaktadır? Bunun için gaza basılması ve bu sırada kesik kesik gelen sesler bu arızanın var olduğunu göstermektedir.
  • Turbo Araçlarda Yağ Kaçakları: Turbo araçlarda yer alan millerin veya milde bulunan açıklığın yağ tutmasına neden olmaktadır ki bu durumun sonucu olarak da ortaya yağ kaçakları ortaya çıkacaktır. Yağ kaçaklarının ortaya çıkması ile de motordaki yağ basıncını düşürecektir. Oldukça önemli bir sorun olduğundan hiç beklemeden kontrol edilmesi gerekmektedir.
  • Aşırı Isınmalar: Aşırı ısınmaların ortaya çıkması ile birlikte turbo arızası ortaya çıkacaktır. Bu durumun sonucu da tabii ki de turbo tamiri olacaktır. Bu durumun ortaya çıkması da turbo araçlarda yer alan salyangoz için aşırı bir sıkışma söz konusudur. Bu durumun sonuçları arasında motorda güç kaybı oluşur ve mutlaka kontrol edilmelidir.
  • Turbo Milinde Oluşan Kırılmalar: Bu durumun nedeni de araçta yer alan millerin yağlanmasının azalması ile ortaya çıkmaktadır. Millerin az yağ alması sonucunda millerde oluşacak kuruluk ortaya kırılmalar çıkaracaktır.
  • Turbo Araçlarda Yer Alan Salyangozların Çatlaması: Bu durum çoğu zaman aşırı kuvvetli ortaya çıkan egzoz patlamasına benzer bir durum hissedilmektedir. Genel olarak hissedilen tüm anormal bir durum söz konusu olduğunda ihmal edilmeden turbo kontrolü ya da turbo tamiri yapılması gerekmektedir.

Tümü