Turbo Tamiri Öncesinde Yapılması Gerekenler

26.04.2019
Turbo Tamiri Öncesinde Yapılması Gerekenler

Turbo tamiri öncesinde yapılması gerekenlerin en doğru şekilde gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir. Tam detaylı bir araştırma yapmadan, profesyonel bir incelemeden geçmeden turbo tamiri ya da turbo değişimi yapılması gereksiz masrafların ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Turbo tamiri öncesinde yapılması gerekenler belli başlı durumlardır. Öncelikle bir aracın tamire girmemesi için ya da durumun geciktirilmemesi için gerekli olan düzenli bakımların yapılması oldukça önemlidir. Araçlarda yağ değişimleri, yağ temizliği ve aracın yağsız kalmamsı için yağ eklenmesi bri aracın en doğru şekilde çalışabilmesi için çok önemlidir. Bir aracın yağsız çalışması söz konusu değildir. Belli bir süre çalışıyor olsa da araçta yağı geçtiği yerlerin büyük hasar görmesi sonucunda turbo değişimine kadar ciddi durumların ortaya çıkması maddi külfet oluşturacaktır.

Turbo tamiri öncesinde yapılması gerekenlerin arasında sorunun ne olduğuna dair tespitin en doğru şekilde yapılmalıdır. Arızanın doğru tespit edilmesi turbo araç tamiri sırasında doğru işlemlerin yapılması için çok önemlidir. Gereksiz yere yapılacak her müdahale araçta yer alan parçaların ömrünün kısalmasına neden olacaktır. Turbo tamiri sırasında turbo değişim söz konusu olacak ise turbo değişimi için numaranın doğru alınması ve buna göre kontrollerin sağlanması gerekmektedir. Bu işlerin en profesyonel elerden yapılması demek aracınızın uzun süreli daha sağlıklı bir soluk alması demektir.

Turbo tamiri öncesinde yapılması gerekenler arasında aracın doğru bir şekilde kullanılıp kullanılmadığı da sorgulanmalıdır. Kullanım sırasında yapılan her hatanın doğuracağı sorunlar hep aynıdır. Yapılan yanlış durumlara göre çıkacak arızalar, aşınan parçalar hem araçsız kalmanıza neden olacak hem de gereksiz bir masrafın ortaya çıkmasına yol açacaktır. Turbo araçların kontağı açıldıktan sonra ortalama iki dakika kadar boşta çalışması oldukça önemlidir.

Turbo tamiri öncesinde yapılması gereken şey aracın rölantide yani boşta çalıştırılarak araçtan gelen sesleri duymak ve bu seslerin ne olduğunun anlamak profesyonel bir uzman tarafından en iyi şekilde değerlendirilmektedir. Ayrıca yağ, egzoz, soğutma ve  benzer bağlantıların en iyi şekilde kontrollerin yapılması sureti ile turbo tamiri işlemlerinin başlaması gerekmektedir.


Tümü