Turbo Tamiri Sırasında Ortaya Çıkan Arızalar

21.10.2022
Turbo Tamiri Sırasında Ortaya Çıkan Arızalar

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte yeni model otomobillerin çoğunda turbo sistemleri bulunmaktadır. Dolayısı ile de turbo sisteminde zamanla ortaya çıkan arızalar bu parçadan kaynaklanmaktadır. Bu araçların yani turbo araçların benzinli ya da dizel olarak çok da yüksek olan performans ile üretilebilmektedir. Turbo sistemli araçlarda turbo sırasında ortaya çıkan arızalar da çeşitli nedenlerle ortaya çıkmaktadır.

Turbo tamiri sırasında ortaya çıkan arızalar turbo araçlarda yapılmayan belli durumlarla karşımıza çıkmaktadır. Bu durumların en temel sebebi ise düzenli yapılması gereken bakımların aksatılmasından kaynaklanmaktadır. Bu bakım sırasında yeni model arabaların güncellenmesi ile birlikte belli aralıklara yapılması gereken araç içindeki parçaların, yağın temizliği, yağ eklenmesi vb. her türlü durumun ihmal edilmesi aracın bozulmasına dolayısı ile de turbo tamiri gereksinimlerini ortaya çıkarmaktadır. Her araç için yapılması gereken en önemli şey bakım masrafları nedeni ile aksatılmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki aksatılan her bakım aracın performansını düşürebileceği gibi değerini de kaybetmesine neden olacaktır.

Turbo tamiri sırasında ortaya çıkan arızalar arasında yağ eksikliği çokça görülmektedir. Herkesin bildiği gibi araçlarda parçaların çok rahat bir şekilde çalışabilmesi için gerekli olan yağ miktarının büyük önemi vardır. Düşünün ki bir kapı kilidinin bile bir süre sonra sıkışması açılırken ya da kapanırken zorlanması nedeni kilit kırılabilmektedir. Bu tarz durumlarda yapılacak en basit şey zorlanmanın başladığı anda ya da başlamadan belli aralıklarla yağlanması bu sıkıntının önüne geçebilmektedir. Yani hayatımızın içinde kullandığımız tüm metal parçaların belli bir zaman sonra yağlanması gerekmektedir. Aksi bir durumda ise parça aşınmaları, çizilmeleri dolayısı ile de parça değişimlerine yol açmaktadır. Dolayısı ile de turbo araçlarda da yağ eksikliği parçaların aşınmasına neden olmaktadır. Turbo araçlarda parçaların sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için de gerekli olan yağ miktarının düzenli olarak sağlanması gerekmektedir.

Turbo tamiri sırasında ortaya çıkan arızlar arasında yağ kirliliği de çok sık yaşanmaktadır. Yağ içine kaçan kirlerin bazıları kalın parçalardan, tabakalardan oluştuğundan bu parçaların yağın geçeceği her yerden de geçmesi ile aşınmalar hatta parça kırılmaları ortaya çıkmaktadır. Bunun için de düzenli turbo araç bakımı çok önem taşımaktadır.


Tümü