Turbo Değişimi ve Turbo Tamiri

01.03.2019
Turbo Değişimi ve Turbo Tamiri

Günümüzde son birkaç yıl içinde üretilmekte araçların birçoğunda turbo şarj sistemi olması zamanla turbo değişimi ve turbo tamiri talebini de arttırmaktadır. Turbo şarj sistemi olan araçlar pak çok avantajları bulunsa da bazen de dez avantaj oluşturabilmektedir. Ancak avantajının çok fazla olduğu turbo şarj sistemleri ile aracın gücü artmakta yani motor gücünün yükselmesine yardımcı olmaktadır. Bunun dışında düşük hacimli motoru olan araçların güçlerini yükseltmek için de turbo şarj kullanılabilmektedir.

Turbo değişimi ve turbo tamiri için gerekli tüm durumların araç sahipleri tarafından bilinmesi ve buna göre hareket etmesi de oldukça önemlidir. Turbo araçların kazandırdıkları arasında az yakıt tüketimi de bulunmaktadır. Turbo şarj sistemi sayesinde aracın az yakıt tüketmesi de sizlerin büyük tasarruf yapmasına yardımcı olacaktır. Motorun sahip olduğu çekiç gücünün arttırılmasına da katkı sağlayabilmesi yine az yakıt tüketmesine fayda sağlayacaktır. Peki, tüm bu bilgiler doğrultusunda turbo değişimi ve turbo tamiri hangi durumlarda gerekmektedir? Öncelikle bu durum için gerekli olan temel koşul güvenilir bir firmadan yardım almaktır. Neden güvenilir olması gereklidir? soruları için de verebileceğimiz önemli detay ise belki de değişim gerekmeden turbo tamiri ile çok masraf yapmadan bu işi halledebiliyor olabileceğinizdir. Ancak tamiri söz konusu bile değilse yani turbo değişimi ve turbo tamiri zorunlu bir durum ise ne yapılmalıdır?

Turbo değişimi ve turbo tamiri durumlarını ortaya çıkaran en temel arızaların tespit edilmesi gerekmektedir. Turbo değişimi ve turbo tamiri için en temel sebepler arasında turbo türbini ya da kompresör kısmında bulunmakta olan pervanelerinde ortaya çıkan kırılma, çatlama ya da aşınmadır. Pervane kısımlarında bulunan bu arızaların ortaya çıkması sonucunda turbo tamiri çözüm değil ise turbo değişimi yapılması en doğru en garantili çözüm olacaktır. Ayrıca burumun ortaya çıkma sebepleri arasında yağ içine kaçan büyük parçaların yağın geçtiği her yerde aşınmaya yol açması dolayısı ile de yağın geçtiği bir yer alan pervanelere çarpması sonucunda kırılma ya da aşınma ortaya çıkarması turbo değişimi ya da turbo tamiri gerekebilmektedir.


Tümü