Turbo Tamiri ve Revizyon

11.02.2022
Turbo Tamiri ve Revizyon

Günümüz için turbo tamiri ve revizyon ile ilgili birçok durum ortaya fazlaca çıkmaktadır. Turbo şarj sistemi üzerine üretilmekte olan otomobil modellerinin gün geçtikçe artması ve her yıl yeni yeni modellerin tekrardan entegre edilmesi ile sonuçlanmaktadır. Durum böyle de olunca çıkan modellerle birlikte arızların da daha sık görülmesi ve turbo tamiri için başvuruların artması da kaçınılmazdır.

Gen geçtikçe önemi daha da artan ve daha da çok turbo araçlara hayran duyanların da artması ile araç sahipleri kendilerini bu anlamda ayrıcalıklı görmektedir. Bunun yanında da ortaya çıkan turbo tamiri ve revizyon için arayış içinde olmak da beraberinde gelmektedir. Bu arayış içinde turbo araç kullanıcıların inanılmaz titiz davranması ve güvenilir eller araması işçilik anlamında kendini geliştiren tecrübe sahibi tamirci arayışı içine sokmaktadır. Birçok tamirci kendi çapında turbo tamiri yapmaktadır. Kimi turbo tamiri yapanlar sadece ticari mantık yürütürken kimisi de aynı turbo araç tutkunları gibi bir tutku ile turbo tamiri yapan tamirciler de bulunmaktadır. İkinci durumun içinde olanlar yani bir tutku ile turbo tamiri yapanların elerline araçlarını güvenle emanet edebilmeleri aracınızın ne kadar bakımlı olacağını göstermektedir.

Turbo tamiri ve revizyon için en önemli noktalardan biri turbo şarjın çalışma şeklidir. Turbo araçlarda yakıt ile hava karışarak motor içindeki pistonlara sıkılması sonucunda ortaya yanma çıkmaktadır. Bu yanama ise yatakların hareketlenmesini sağlamaktadır. Burada pistonlarda ortaya çıkan hareketler genelde aşağı ve yukarı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu yanmanın sonucunda da ortaya çıkan gaz egzoz borusu ile turbo şarj ile üstünden geçmeye başlar ve bu esnada kompresörde bulunan pervanenin dönmesine vesile olur. Turbo tamiri ve revizyon durumlarında ortaya çıkan arızların çözüm bulanabilmesi için doğru değerlendirme oldukça önemlidir. Tüm bunlar doğrultusunda turbo arızalarının ortaya çıkması kullanım esnasında yapılan hatalardan da kaynaklandığı göz ardı edilmemelidir. Düzenli olarak yapılmayan bakımlar ile birlikte ortaya çıkabilecek yağ eksikliği, yağ kirliliği ile birlikte yağ değişimlerinin yapılmaması turbo sorunlarını beraberinde de turbo tamirini de getirecektir.


Tümü