Turbo Sorunları ve Turbo Tamiri

03.02.2019
Turbo Sorunları ve Turbo Tamiri

Turbo sorunları ve turbo tamiri turbo araç sahiplerinin çokça yaşadığı durumlardır. Turbo tamiri turbo araç sahipleri için çok korkulan durumlar arasındadır. Aslında turbo sorunları ve turbo tamiri nedenleri arasında doğru kullanım gösterilmemesi ve düzenli olarak yapılmayan bakımlar yol açmaktadır. Turbo sorunları arasında belli başlı durumlar özetler şöyledir:

Turbo Güç Yetersizliği

Turbo araç kullananların karşılaşacağı durumlardan biri olan turbo güç yetersizliği araçta yer alan filtre, boru ile hortumların temiz olup olmaması ile alakalıdır. Kirli olan boru, hortum ya da filtrenin kirli olması demek turbo için güçten düşme demektir. Bu nedenle düzenli olarak bakım ve temizlik turbo güç yetersizliğinin önüne geçecektir.
Turbo güç yetersizliğinin ortaya çıkmasına yol açacak başka bir durum yakıt enjeksiyonun ne durumda olduğu ile alakalı olarak karşımıza çıkar. Yakıt enjeksiyonunun doğru olarak çalışması için doğru şekilde ayarlanmış olması gerekmektedir. Günümüz son teknolojiye uygun yazılımın yüklenmesi oldukça da önemlidir.

Turbo Araçlarda Gürültülü Çalışma

Turbo araçlarda turbo sorunları ve turbo tamiri olabilecek durumlardan biri de gürültülü çalışmadır. Bu gürültü bazı durumlarda destek konsollarının çok gevşek ya da arızalanmış olması turbo tamiri durumlarının çıkmasına neden olacaktır.

Turbo araçlarda gürültülü çalışma nedenleri arsında ara soğutucunun içinde oluşan bir çatlak ve bu çatlağın da sebep olabileceği bir sızıntı ortaya bir gürültü kirliliği çıkaracaktır. Dolayısı ile de turbo tamiri de kaçınılmaz olacaktır.

Aşırı Yağ Tüketimi ya da Duman Ortaya Çıkarma

Turbo sorunları ve turbo tamiri durumlarının ortaya çıkmasına neden olan bir başka durum ise hava filtresinin tıkanmış dolayısı ile de engellenmiş bir durumda olması yani tıkalı olması aşırı bir şekilde yağ tüketimine ya da çokça duman çıkmasına neden olabilmektedir.

Turbo sorunları ve turbo tamiri gerektiren durumlardan biri de kullanılmakta olan motor yağı ile ilgilidir. Kullanılan yağın turbo araç üreticilerinin önerdiği özelliklere sahip olmaması durumunda turbo tamiri kaçınılmazdır.

Bu sorunun ortaya çıkmasına neden olabilecek başka bir durum ise yağ boşaltım borusunda yaşanacak bir durum yani temiz olmaması sıkıntıların büyümesine dolayısı ile de turbo tamiri için masraflara neden olacaktır. Tüm bunların önüne geçmek için de düzenli bakım olması gerekmektedir.


Tümü