Turbo Tamiri Maliyetli midir?

18.01.2019
Turbo Tamiri Maliyetli midir?

Turbo tamiri maliyetli midir? Sorusu turbo araç sahipleri için geçerli olan ve başından turbo tamiri durumları geçen kişilerin en muzdarip olduğu durumlardan dolayı cevap verilmenin ötesinde bir hikaye gibi dertli dertli anlatılmaktadır. Turbo tamiri tabi ki durma ve arızaya göre maliyetli olup olmamsı değişmektedir. Turbo araç tutkunu olduğu halde maalesef turbo araç bakımının hakkını vermeyen çokça da şoför bulunmaktadır.

Turbo tamiri maliyetli midir? Sorusu sizin araca düzgün bakıp bakmamanıza bağlı olarak değişir. Her araçta olduğu gibi turbo araçlar için de oldukça önemli olan düzenli bakım aracın turbo tamiri masraflarını tabiî ki en aza indirgeyebilmektedir. Turbo araç kullanımı sırasında yapılması gerekenler ve düzenli periyotlarda yapılacak bakım ile asla masraflı değildir. Her araçta olduğu gibi zamanı dolmayan her hangi bir parçasına zarar gelmediği sürece masraflı bir durum söz konusu değildir.

Turbo tamiri maliyeli midir? Bu soru için şöyle açıklamalar yapmak daha doğru olacaktır. Turbo araç kullanımı için aracın ilk çalıştırma anı ile stop edilme anı oldukça önemlidir. Turbo araçlarda bu iki anın önemi aracın turbo tamiri sırasında ciddi maliyet çıkarmaması için oldukça önemlidir. Bu nedenle ilk çalıştırma anında ve stop edilirken gaz verilememsi oldukça önemlidir. Bu durum araç ısınana kadar 60 ile 90 saniye arasında değişmektedir. Ayrıca iklim ve hava koşulları da bu sürenin değişiminde etkendir. Ancak aracın ısıtılması oldukça önemlidir.

Turbo tamiri maliyetli midir? Duruma ve şartlara göre değişmektedir. Turbo araçlarda düzenli yağ değişimi yapılması da oldukça önemlidir. Bunun önemli olmasının sebebi ise zamanla yağ içinde biriken kirlerin aracın içinde yağın gezdiği her yerde büyük çiziklere büyük arızalar neden olacaktır. Bu aşınmaların ortaya çıkardığı hasar parça değişimine neden olduğunda “Evet, turbo tamiri maliyetli olacaktır.” Cevabı ile karşı karşıya kalacaksınız. Bunun yanında azalan yağa ekleme yapılmaması demek aracın içinde yağlanması gereken bölgelerin hiç yağlanmaması demektir ki bu da bu bölgelerde ciddi sıkıntı oluşturmaya yol açacaktır. İşte tüm bunların olmaması için de düzenli araç bakımı gerekmektedir.


Tümü