Turbo Tamiri Neden Gerekir?

30.09.2022
Turbo Tamiri Neden Gerekir?

Turbo tamiri neden gerekir? Sorusunun cevabı aslında çok nettir. Öncelikle turbo araç kullanıcıları için turbo bir tutku olsa da turbo araçların en doğru şekilde kullanılmaması en temel sebep olarak gösterilebilir. Turbo araç kullanımı ço dikkatli olunması gereken durumlar gerektirse de aslında sadece ufak detaylardan ibarettir. Ancak ufak şeyler hayatta da olduğu gibi çok büyük sıkıntılara yola açabilmektedir. Aslında çok zor da değildir dikkatli olunması gereken noktalara uymak.

Turbo tamiri neden gerekir? Çünkü sabırsız davranmak turbo araçlara zarar vermektedir. Sabırsız davranmak da ne demek? Aslında şöyle açıklayabiliriz: Turbo araçların ilk çalıştırılacağı an oldukça önemlidir. Çünkü turbo araçların kullanım zamanlarında kontağı ilk açtığınız anda gaz vermeden rölanti durumunda çalıştırılması oldukça önemlidir. Ancak biz bu bekleme anında sabırsız davrandığımız için bu işlemi göz ardı ediyoruz ve bir süre sonra ortaya turbo arızası ortaya çıkıyor ki bu da turbo tamiri için kaçamayacağınız bir durum oluyor. Bu durum yine aracın söndürüleceği zaman da oldukça önemlidir. Çünkü yine gaz vermeden bir süre rölanti durumunda çalışması gerekmektedir.

Turbo tamiri neden gerekir? Çünkü gerekli zamanlarda düzenli aralıklarla turbo araç bakımının ihmal edilmesi turbo tamiri gerektirmektedir. Öyle ki çoğu zaman bakımsızlık nedeni ile ciddi sorunların ortaya çıkmasına dolayısı ile de maddi ve manevi olarak araçsız kalarak büyük sıkıntılar yaşamanıza neden olacaktır. Yağ değişimin yapılmaması yağın içinde olan kitlerin birikmesine neden olmaktadır. Bu kirler çoğu zaman talaş parçacıkları oluyor. Bu nedenle de yağın geçeceği yerlerden talaşlarında geçeceği düşünüldüğünde ciddi bir aşınma olacağı da anlaşılabilmektedir. Bu durumun sonucu da parça değişimine kadar gider ki bu da yeni ve büyük bir masraf demektir.

Turbo tamiri neden gerekir? Çünkü azalan yağ geçmesi gereken yerlerden geçmemsine neden olacaktır. Yağ araçta olan parçaların çok rahat bir şekilde dönmesine yardımcı olacaktır. Yağın azalması az yağlanmaya bitmesi de yağsız kalacak olan parçaların birbirlerine sürtünme anında ciddi çizik sonrasında da aşınmalara neden olacaktır. Tüm sıkıntıların önüne geçmek için de düzenli araç bakımına bağlıdır.


Tümü