Turbo Tamiri Yapanların Tavsiyeleri

04.01.2019
Turbo Tamiri Yapanların Tavsiyeleri

Turbo tamiri yapanlarının tavsiyeleri oldukça önemlidir. Şöyle ki doğru bir şekilde kullanılmayan turbo araçların çıkardıkları büyük sorunlar sizleri hem arabasız bırakmakta hem de tonlarca para dökmenize neden olmaktadır. Turbo tamiri yapanların tavsiyeleri genellikle araç kullanımları ve araç bakımları ile ilgilidir. Aslında her araçta dikkat edilmesi gereken detaylardan farklı olan birkaç husus bulunmaktadır. Araç kullanımı kolay olsa da titiz olunması gereken birçok konu maalesef toplum olarak ertelenmektedir.

Turbo tamiri yapanların tavsiyeleri arasında araçların hor kullanılmaması gelmektedir. Turbo araçlarda ilk çalıştırma anı oldukça hassas olmalıdır. İlk çalıştırma sırasında birçok kişinin üşendiği için yapmadığı ancak oldukça da hassas olunması gereken nokta gaz verilmeden 30 saniye ile 90 saniye aralığında gaz vermeden çalıştırılması oldukça önemlidir. Bu sürenin belirlenmesi genellikle yaşanılan bölgenin iklim koşullarına göre belirlenmektedir. Bunun yanında henüz ısınmayan motora yüklenmesini de sakıncalı bulan turbo tamiri yapanların tavsiyeleri arasında yer almaktadır. Isınmayan motora yüklenme yapılması motorun boğulmasına neden olacaktır ki zaten böyle bir durumda aracın gücü belirgin bir şekilde düşecektir.

Turbo tamiri yapanların tavsiyeleri arasında günümüz gençliğin maalesef araçlara özen göstermeden kullanmaları da bilinçsiz olmasından kaynaklandığıdır.  Turbo araçlara gereksiz yüklenme sonucunda turbo türbinleri zarar görecektir ki bu durumun sonucu da kesinlikle turbo tamiridir. Isınmayan motorun 2500 üzerinde olması demek aracın büyük oranda hasar görmesi demektir. Tüm bunların yanında turbo araçlarda stop edilme zamanlarının da çok önemli olduğunu bilmeyenler çok fazladır. Turbo araçlarda stop edilme zamanlarında gaz vermeme işlemi tekrarlanmalıdır. Turbo araçlarının stop edilme anında turbo türbinlerinin hasar görmesini önlemek için gaz verme işlemi durdurulmasıdır.

Turbo tamiri yapanların tavsiyeleri arasında bilinmesi gereken başka farklı bir detay ki oldukça önemlidir. Aracın durması ile kontağın kapanması ile birlikte yağlanmanın durması söz konusu olacaktır. Bu durumun sonucu olarak da kontak kapansa da araçta dönen parçaların yağsız dönmesi demektir. Bu da araçta yer alan birçok parçanın hasar görmesi demektir. Bu tavsiyelere dikkat etmek turbo araç kullananlar için oldukça önemlidir.


Tümü