Turbo Araçlar için Turbo Tamiri

28.12.2018
Turbo Araçlar için Turbo Tamiri

Turbo araçlar için turbo tamiri nedir? Hangi durumlarda turbo tamiri gerekmektedir? Turbo tamirini önlemek için neler yapmalıyız? Turbo araçlar için bakım şart mıdır? Turbo araç kullanıcılarının turbo araç almak isteyenlerin başlıca sorduğu merak ettiği sorulardır bunlar. Turbo araç kullanımı birçok kişi için bir aşk bir tutkudur. Turbo araç kullanmak kimisi için büyük avantaj iken kimisi için dez avantajdır. Ama biz turbo araç tutkuları için bilgi vermeye çalışırken belki de belki de almayı düşünenler için yardımcı olabileceğimiz açıklamalarımız ile destek olmaya çalışalım.

Turbo araçlar için turbo tamiri bazı durumlara dikkat edilmediğinden ortaya çıkmaktadır. Turbo araç kullanımını tercih edenlerin birçoğunun belki bilmediği belki de umursamadığı bir durum ki gerçekten oldukça önemlidir. Turbo araçlarda ilk çalıştırma anı ile stop ettirme anında yapılması gereken oldukça basitken maalesef çoğu kişi aceleci davrandığından yapılması gereken yapılmamaktadır. İlk çalıştırma anında turbo araçların ısınma şekli oldukça önemlidir. O kadar önemli ki ilk çalıştırma anında gaz vermeden ısıtılması ve bu ısıtılma işleminin de iklim ve mevsim şartlarına göre ortalama 60 ile 90 saniye aralığında ısıtılması oldukça önemlidir.

Turbo araçlar için turbo tamiri çoğu zaman bakımsızlıktan ya da bakımların düzenli aralıklarla yapılamasından kaynaklanmaktadır. Bu bakım içerisinde yağ kontrolleri yapılmaktadır. Yağın eksik olması ya da yağın değişimi turbo araçlar için oldukça önemlidir. Yağın kirliliği demek yağ içinde zamanla birikmekte olan kirlerin kalın bir tabaka oluşturması ya da yağ içine kaçan talaşların yağın geçtiği her yerden geçerek ciddi bir aşınma sorunlarının ortaya çıkması araçlarda parça değişimine yol açacak kadar büyük sıkıntılar doğurmaktadır.

Turbo araçlarda turbo tamiri yağ kirliliği ile ortaya çıkabiliyorken eksik olan yağın da tamamlanmaması da sıkıntının alasını yaşatabilmektedir. Bu sorunların ortaya çıkmasındaki büyük ve en temel neden bakımların aksatılmasıdır. Bu sorunların ortaya çıkması ile birlikte maddi masrafların büyümesi de kaçınılmazdır. Tüm bu olumsuz durumların yaşanmaması için de turbo araç için turbo tamiri gerektirmemesi de aracınıza bir bebek edası ile bakmak gerekmektedir.


Tümü