Gerekli Olan Turbo Araç Kullanımı ve Turbo Tamiri

21.12.2018
Gerekli Olan Turbo Araç Kullanımı ve Turbo Tamiri

Gerekli olan araç kullanımı ve turbo tamiri için bilinmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Turbo araç kullanımlarında yapılması gereken birçok önemli noktanın göz ardı edilmesi beraberinde pek çok sorunu ortaya çıkarmaktadır. Turbo araç kullanımında gerekli olan birçok noktalardan bir tanesi aracın ısıtılma işlemidir. Bunun için yapılması gereken şey turbo aracın gaz verilmeden ısıtılmasıdır. Isıtılma işlemini gaz vererek çalıştırmak aracın turbo kısmında büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Dolayısı ile de bir süre sonra da turbo tamiri kaçmayacağınız maddi manevi sıkıntı olarak karşınıza çıkacaktır.

Turbo dizel araç kullanımı için öncelikle yapacağınız şey aracın ısıtılmasıdır. Bunun içinde yapılacak şey bulunduğunuz, yaşadığınız bölgenin iklim koşullarını da dikkate alarak gaz vermeden turbo aracın rölantide 30 ile 90 saniye arasında çalıştırılarak ısıtma işleminin yapılması oldukça önemlidir. Bu durum aracın çalıştırıldığında ısıtılma için her defasında yapılması arabanın uzun solukta arıza çıkarmaması için oldukça önemlidir. Tabi ki bu yeterli değil. Bunun yanında gerekli olan turbo araç kullanımı ve turbo tamiri sonrasında motora gereğinden fazla yüklenme yapılması çok büyük sıkıntılar doğuracaktır. Yani motor henüz ısıtılmamış iken motorun yüksek devirde çalıştırılması araçta yüksek basınç oluşmasına neden olacaktır. Yüksek basıncın ortaya çıkması da turbo türbinlerine zarar verecektir. Dolayısı ile de motorun soğuk olduğu zamanlarda en fazla 2500 devir ile çalıştırılması büyük fayda sağlayacaktır.

Gerekli olan turbo araç kullanımı ve turbo tamiri için önemli bir başka nokta ise aracın ilk çalıştırma anında olduğu gibi stop ettirildiği zaman da gaz verme işleminin yapılmaması oldukça önemlidir. İlk çalıştırdığımızda yaptığımız gibi gaz vermeden yaklaşık 30 saniye süre ile aracın çalıştırılması turbo türbinlerinin zarar görmemsine yardımcı olacaktır. Aksi bir kullanım durumunda turbo kısmında olan yağla dönen her parça yağsız kalacağından büyük hasar ortaya çıkaracaktır. Bu durumun ciddiyeti de turbo tamiri sırasında ortaya çıkacak büyük masraflarla da daha da netleşecektir. Bu nedenle bu tür durumlara maruz kalmamak turbo araçların en sağlıklı en temiz en güvenli şekilde kullanılabilmesi için yapılması gerekenleri göz ardı etmeden uygulamak oldukça önemlidir.


Tümü