Turbo Tamiri için En Belli Başlı Durumlar

14.12.2018
Turbo Tamiri için En Belli Başlı Durumlar

Turbo tamiri için en belli başlı durumlar turbo araç kullananların pek de yabancısı olduğu bir konu değildir. Ancak turbo araç kullanıcılarının turbo tamiri için oluşan durumları bilmesine rağmen tam olarak da bilgi sahibi değildirler. Bunun yanında da tam bilgi sahibi olsalar da ihmaller, bakımı için gecikmeler, sorun çıkana kadar aracın kontrolden geçirilmemesi de çok ciddi turbo tamiri gerektirebilmektedir.

Turbo tamiri için en belli başlı durumlar aslında çok basit ancak ihmal edildiğinde de ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. İşte turbo tamiri için en belli başlı durumlar:

  • Turbo tamiri için en belli başlı durumlardan biri kimsenin nerdeyse hiç umursamadığı yağ kirliliğidir. Yağ kirliliği ne yapar diyenler vardır mutlaka. Çok ciddi sorunlara yol açabilecek yağ kirliliği akla bile gelmeyecek aşınmalar ortaya çıkarmaktadır. Yağ içine kaçan talaşlar, çapaklar yağın araç içinde gezdiği, geçtiği her yerden geçmektedir. Talaş yada çapak yağ içindeki kir ne olursa olsun aşınmaların ortaya çıkmasına sonrasında da bu durumların ciddi sorunlar ortaya çıkmasına şahit olan birçok turbo tamiri yapan kişiler belli zaman aralıklarında yağ değişimin oldukça önemli olduğunu vurgulamaktadırlar.
  • Turbo tamiri için en belli başlı durumlar arasında azalan yağın ortaya çıkaracağı hasardır. Yağın azalması ve yağın eklenmemesi de yağın araç içinde gezdiği her yerden yağlanmanın az olması ya da hiç olmaması durumunda çok ciddi bir zedelenmeler ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle de düzenli periyotlarda yağ değişimi yapılması gerekmektedir. Bu durum için de düzenli ve doğru bir bakım yapan güvenilir bir tamirci bulunması en doğru bir davranış olacaktır.
  • Turbo tamiri için en belli başlı durumlar arsında ise aracın doğru kullanılmaması karşımıza çıkmaktadır.  Aracın soğuk iken ısıtılma şeklinden. Söndürme anına kadar oldukça önemli detaylar bulunmaktadır.  Ayrıca araca gereğinden fazla yüklenmesi, turbo araçların gereğinden fazla zorlanması da belli ve ciddi sorunları doğurabilmektedir. Dolayısı ile de hem en doğru kullanımı yapmak hem de oldukça güvenilir kişilerden turbo tamiri için destek almak oldukça önemlidir.

Tümü