Mekanik Bakım ve Turbo Tamiri

30.11.2018
Mekanik Bakım ve Turbo Tamiri

Mekanik bakım ve turbo tamiri çoğunlukla turbo araç tutkunları için oldukça önemlidir. Mekanik bakım için belli periyotlarda yapılması gereken bazı durumlar vardır. Bu durumun asıl önemli sebepleri arasında turbo araç kullanımının daha verimli olmasına fayda sağlamak ve ortaya çıkabilecek arızaları en aza indirebilmektir. Turbo araç kullanımlarında yapılmayan, ihmal edilen turbo araç bakımları bir süre sonra ciddi arızaların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Mekanik bakım ile yapılacak olan turbo bakımı, makine kontrolü, yağ temizliği ve eksilen yağın tamamlanması oldukça önemlidir.

Mekanik bakım ve turbo tamiri için oluşan belli durumlar avantaj ya da dez avantaj olarak karşımıza çıkmaktadır. Mekanik bakım yapılan tüm turbo araçlarda ortaya çıkabilecek turbo arızası daha hafif bir şekilde ortaya çıkabilmektedir. Bilindiği gibi çok kullanıma bağlı olarak sebepsiz yere çıkan arızaların yanında yanlış kullanımdan kaynaklanan durumlar da turbo tamiri gerektirebilmektedir. Turbo araçlarda aracın ilk çalıştırma anından stop edilmesine kadar olan anlar turbo araçlar için oldukça önemlidir. Bu durumların dışında belli zamanlarda yapılması gerekenlerin de aksatılması, bakım durumlarının umursanmaması da turbo tamiri gerektirecektir.

Mekanik bakım ve turbo tamiri gereken durumlar yağ içinde biriken, kaçan talaşların belli bir zaman sonra bir tabaka oluşturarak taşlaşması yağın geçtiği her yeri zedeleyecektir. Bu zedelenme oluşan nerdey6se taş gibi olan talaş tabakası çok ciddi aşınmalara, yağın geçtiği her yerde çizilmelere neden olacaktır. Bu durum bazı durumlarda geçici bir süre idare edecek kadar tamir edilebilirken bazı durumlarda da parça değişimleri gerektirmektedir. Bu durumun ortaya çıkaracağı maddi manevi zarar ise maalesef can sıkabilmektedir.

Mekanik bakım ve turbo tamiri için çoğu turbo araç kullanıcıları bilmişlik taslamaktadır. Hatta kendi başlarına tamir etmeye çalışabilecekleri gibi turbo arızalandığında turbo takmayı bile düşünebilmektedirler. Bu konuda ahkam kesip turbo tamiri ya da turbo değişimi yapmaya çalışan birçok kişi de bunun zararını ekonomik olarak yaşamaktadırlar. Ayrıca turbo tamiri ya da turbo değişimi yapmak araç kullanımı sırasında kendi ve arabaya binen kişilerin de hayatını tehlikeye sokmaktadır. Bu nedenle de turbo tamiri işi bilenler tarafından yapılmalıdır.


Tümü