Turbo Tamiri için Tavsiyeler

23.11.2018
Turbo Tamiri için Tavsiyeler

Turbo tamiri için tavsiyeler her zaman işin uzmanından alınmalıdır. Turbo tamiri uzmanları da tamir esnasında belli durumların sıkıntı yarattığı ve bu sıkıntıların temel sebepleri hakkında detaylı bilgi sahibidirler. Dolayısı ile de bir turbo araçta ortaya çıkan arıza ve nedenlerini de çok rahat anlayabilmektedirler. Dolayısı ile de turbo araç kullananlar için turbo tamiri için tavsiyeleri de göz önünde bulundurmak oldukça da önemlidir.

Turbo tamiri için tavsiyelerin başında düzenli yapılmayan bakımlar sonucunda ortaya çıkacak faktörlerdir. Turbo tamiri durumlarını zorunlu kılan bakımsızlık sıkıntıların kat be kat büyümesine neden olmaktadır. Turbo tamiri için tavsiyeler özetle şöyledir:

  • Turbo araçlar için yağ kirliliği demek yağın içine kaçan bazı cisimlerin büyük sıkıntı çıkarması demektir. Yağ içine kaçan cisimler belli bir süre sonra birikmeye ve kalın bir tabaka oluşturmaya başlar. Dolayısı ile de ortaya yağ kirliliği çıkmaktadır. Ayrıca yağın içinde biriken tüm kir yağın geçmesi gereken her yerden geçmekte ve bu durum sonucunda da aşınmalar ortaya çıkmaktadır. Bu aşınmalar sonucunda ise ortaya ciddi problemler çıkmaktadır.
  • Turbo araçlarda yağ eksikliği ile birlikte otaya çıkacak turbo arızası da turbo tamiri durumlarını beraberinde getirecektir. Yağın yetersiz olması demek yağın geçtiği tüm noktaların gereğinden çok daha fazla ısınması demektir. Bu ısınma sonucunda belli yerlerde zorlamadan kaynaklı mil yataklarının yüksek oranda aşınması demektir. Dolayısı ile de bu aşınmalar sonucunda turbo araçlarda ortaya çıkacak arıza da kaçınılmaz olacaktır.
  • Turbo tamiri için tavsiyeler arasında yer alan diğer bir husus ise turbo araç kullanımlarında ortaya çıkan bakımsızlık sonucunda araçlarda turbo tamiri kaçınılmayacak bir sondur. Dolayısı ile de bu durum hem araç kullanımının önüne geçecek hem de cepleri de yakacaktır. Tüm bu etkenleri ortadan kaldırmak için turbo araç kullanımlarına dikkat etmek, bakımlarını kaçırmamak oldukça önemli detaylardır.

Turbo tamiri için tavsiyeler genel olarak böyledir. Ancak sanırım en önemli nokta turbo tamiri için en doğru kişiye tamir yaptırmaktır. Bu durum turbo tamiri için tavsiyelerin en başındadır ve zaten işi usulüne göre yapar.


Tümü