Temel Arıza Nedenleri İle Turbo Tamiri

09.11.2018
Temel Arıza Nedenleri İle Turbo Tamiri

Temel arıza nedenleri ile turbo tamiri oldukça sık sorulan, yaşanan konular arasındadır. Turbo araç kullanımını tercih eden birçok kişinin yaşadığı başlıca sorunlar vardır. Bu sorunların üstesinden gelmek, doğru bir turbo tamiri süreci geçirmek araç sahipleri için oldukça önemli noktalar arasındadır. Bu durumun hem maddi hem de manevi bakımdan en azami şekilde atlatılabilmesi için gerekli olan birçok şeyin başında doğru bir tamirci ile çalışmaktır. Tüm bunların dışında Turbo tamiri gerektiren en temel sebepler şöyle açıklanabilir:

  • Temel arıza nedenleri ile turbo tamiri için görülen en genel durum yağ kirliliğidir. Bu durumun ortaya çıkaracağı durum ise motor revizyonlar kısmında yer alan yağ kanallarının talaş, çapak vb. kirlerle dolmasıdır. Bu kirlerlin zamanla yağın geçeceği her yerde takılması, geçtiği yerleri aşındırması sonucunda ortaya çıkacak turbo tamiri de oldukça külfetli olacaktır.
  • Temel arıza nedenleri ile turbo tamiri için görülmekte olan başka bir durum yağlanmanın düzenli yapılmamasıdır. Düzenli yapılamayan yağlanma aracın içinde yer alan yağın geçmesi gereken kısımlardaki parçaların zorlanmasına dolayısı ile de bu parçaların da aşınmasına neden olacaktır. Bu tarz ihmaller nedeni ile çoğu zaman bu durum parça değişimine neden olabilmektedir. Parça değişimi de ortaya artı bir masrafın çıkması demektir. Bu nedenle de turbo aracın yağsız bırakılmaması oldukça önemlidir.
  • Temel arıza nedenleri ile turbo tamiri i.in karşılaşılan başka durumlar arsında hava filtresinin içine cisimlerin kaçmasıdır. Bu cisimler çoğu zaman civa, somon vb. parçalardır. Bu parçaların emme pervanesinde açacağı hasar da ciddi sıkıntılar doğuracaktır.
  • Temel arıza nedenleri ile turbo tamiri için karşı karşıya kalınan başka bir durum ise ortaya çıkan yetersiz hava nedeni ile tıkanmalar ortaya çıkmaktadır.  Tıkalı olan hava filtresi oluşan tıkanıklık vakumun oluşması nedeni ile bir boşluk oluşturmaktadır. Bu durumun yaratacağı bir arıza salyangoz kısmının yağ ile dolmasına yola açacaktır. İşte tüm bu durumların yaşanması da turbo tamiri için arayışa girmeye neden olmaktadır. Bunun için de düzenli bakım oldukça önemlidir.

Tümü