Turbo Tamiri ile İlgili Başlıca Durumlar

24.03.2023
Turbo Tamiri ile İlgili Başlıca Durumlar

Turbo tamiri ile ilgili başlıca durumlar turbo araç kullanan birçok kişi tarafından yaşanmaktadır. Turbo araç kullanımı çok dikkat gerektiren bir durumdur. Çok dikkat gerektiren derken zor olduğu anlaşılmamalıdır. Araç kullanımında ilk çalıştırma anından stop etme anına kadar gerekli olan birkaç önemli noktalar bulunmaktadır. Ayrıca turbo araçların belli zamanlarda yapılması gereken bakımların aksamaması da oldukça önemlidir.

Turbo araç kullanımı ile ilgili başlıca durumlar arasında bilinmesi gereken detayları hep birlikte inceleyelim:

  • Turbo araç kullanımı için en önemli nokta aracın ilk çalıştırıldığı anda gaz verilmemesi oldukça önemlidir. Öncelikle her yerin iklim koşulları farklılık göstermektedir. Dolayısı ile de iklim koşulları da göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık süre olarak 30 ile 90 saniye civarında gaz vermeden aracın ısınması sağlanmalıdır.
  • Turbo tamiri ile ilgili başlıca durumlar arsında bilinmesi gereken baka bir detay motor ısınmadan motora yüklenilmesidir. Oldukça sakıncalı olan bu durum turbo türbinlerinde zorlanmadan dolayı aşınmalara neden olacaktır. Dolayısı ile de bu aşınmalar ciddi hasarlar ortaya çıkaracaktır. Bu durumun sonucu da kaçınılmaz olarak turbo tamiri olacaktır. Bu durumların yaşanmaması için devrin yüksek olmamasına çok dikkat edilmelidir.
  • Turbo tamiri ile ilgili başlıca durumlar arasında aracın stop edilmesi de oldukça önemlidir. Turbo araç için stop ettirilmek istenmesi sırasında gaz verilmeden stop edilmesine dikkat edilmelidir. Bu durum genel olarak 30 saniye kadardır. Bu şekilde yapılamayan araç çalıştırma sonrasında turbo türbinlerine bağlı olan millerin zarar görmesine neden olacaktır. Bu nedenle her şeyde olduğu gibi turbo araç kullanımında da kuralına göre olmalıdır.
  • Turbo tamiri ile ilgili başlıca durumlar arasında aracın yapılması gereken bakımın ihmal edilmemesidir. Turbo araç için belli bir düzen de bakım yapılması sonrasında olabilecek büyük hasarların engellenmesine yardımcı olacaktır. Dolayısı ile de bu bakım için güvenilir bir tamirciden destek alınması gerekmektedir. Dolayısı ile de sizleri doğru yönlendirecek ve her bakımda aracınız tertemiz yepyeni çıkacaktır. Bu durum da bir araç için oldukça önemlidir.

Tümü