Turbo Tamiri için Belli Başlı Arızalar

14.10.2022
Turbo Tamiri için Belli Başlı Arızalar

Turbo tamiri için belli başlı arızalar söz konusu olabilmektedir. Turbo araç kullanımlarında ortaya çıkan arızalar genel olarak aynı olsa da farklı nedenlerden turbo tamiri gerekli olabilmektedir. Turbo tamiri için belli başlı arızalar arasında turbo araç için gerekli olan kontrollerin ve bakımların yaptırılmamış olmasıdır. Bu durum maalesef birçok kişi tarafından ihmal edilen turbo araç bakımının yapılmaması sonucunda ciddi bir maliyet gerektiren turbo tamiri ortaya çıkarabilmektedir.

Turbo tamiri için belli başlı durumlar arasında hava filtresine kaçan parçalar ve bu parçaların yağ içinde birikmesi ile ortaya büyük sıkıntılar çıkabilmektedir. Zamanla yağ içinde birikmekte olan kirlerin belli bir tabaka oluşturması ve bu kir tabakalarının yağın geçmekte olduğu her yerden geçmesi demektir. Bu durumu sonucunda da kir tabaklarının aşınmaya yol açması sonucunda turbo tamirine başvurmak kaçınılmaz bir sondur. Bu durumun ortaya çıkmaması için öncelikle yapılması gereken şey düzenli olarak belli aralıklarla yağ değişimi yapılması ve yağın azalmasına fırsat vermeden eklenmesine çok dikkat edilmelidir.

Yağ kirliliğinin yanında yağın yetersiz olması durumu da yağ ile rahatça dönebilecek olan parçaların zorlanması ve dolayısı ile de büyük hasarların ortaya çıkması turbo tamiri için zorlu bir süreç doğurabilmektedir. Aşınan parçaların bir süre sonra kullanılmaz hale gelmesi ve parça değişimleri hem turbo araçların tamir süresini uzatacak hem de masraflı bir durumun ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır. Ancak düzenli bakım ile bu tür masraflı durumların ortaya çıkması rahatça engellenebilmektedir. Bakımın masraf olduğunu düşünen birçok kişi daha masraflı bir durum ile karşı karşıya kalabilmektedir.  Bu mantığın doğru olmadığı herkes tarafından bilinmelidir. Öyle ki birçok kişinin tecrübesi ile bu durumun sabit olduğu da ortaya çıkmaktadır.

Turbo tamiri için belli, başlı durumlar arasında emme pervanesine kaçmış olan cisimlerin ortaya çıkardığı büyük hasar maalesef araç kullanıcılarını bir süre araçsız bıraktığı gibi hesapsız ortaya çıkan masraflarla sıkıntıların artması da işi daha sürüncemeye sokacaktır. Bu nedenle de düzenli araç bakımı ile tüm sıkıntıların önüne geçmek en doğru yol olacaktır.


Tümü