Turbo Tamiri için Önemli Noktalar

21.09.2018
Turbo Tamiri için Önemli Noktalar

Turbo tamiri için önemli noktalar bulunmaktadır. Turbo tamiri gerektiren birçok önemli nokta bulunmakla birlikte turbo araç için arızaların ortaya çıkmasında çok farklı sebepler bulunmaktadır. Araçta bulunmakta olan turbo için bozulma, arızalanma çoğunlukla yağda ortaya çıkan kirlenme, hava filtresinde ortaya çıkan büyük parçaların sıkışması, araçlara yapılması gereken belli aralıklarla yapılması gereken bakımların yapılmaması vb. durumlar söz konusu olmaktadır.

Turbo tamiri için önemli noktalar turbo araç sahiplerinin bilmesi gereken noktalar olduğu gibi danışılan turbo araç tamircilerinin de işinin ehli ve güvenilir olması çok daha önemli noktalardır. Turbo araç sahiplerinin ciddi sıkıntılara yaşamaması adına düzenli olarak araç bakımı yaptırmaları gerekmektedir. Bu turbo araç bakımları sırasında gerekli olan tüm temizlikle birlikte kontrollerin de doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi aracın sapasağlam olmasına fayda sağlayabilmektedir. Turbo tamiri yapan firmaların çözüm odaklı, kaliteli ve oldukça hızlı bir hizmet vermesi ve müşteri memnuniyeti felsefesi ile servis hizmeti sunması turbo araç için en önemli noktalardır.

Turbo araç için önemli noktalar arasında bilinmesi gereken diğer konular arasında turbo araç kullanımına dikkat edilmesi gerektiğidir. Aracın ilk çalıştırması ile stop edilme anı turbo araç kullananların çok dikkat etmesi gereken noktalardır. Kullanılan turbo aracın iklim koşulları da dikkate alınarak turbo aracın ısıtılma süresi oldukça önemlidir. Ayrıca turbo araçların yağının ihmal edilmemesi de oldukça önemlidir. Yağın yetersiz olması ile ortaya çıkacak aşınmalar turbo araçlarda ciddi arızalar ortaya çıkarabilir. Yağın yetersiz olması demek içinde olan kirlerin birikmesi ve kalın bir tabaka olarak sertleşmesi demektir. Bu tabaka ya da oluşan kir parçaları yağın geçtiği yerlerde aşınmalara dolayısı ile de arızalara neden olacaktır. Bu nedenle yağ bakımının, temizliğinin ve yenilenmesinin de önemi göz ardı edilmemelidir.


Tümü