Turbo Tamiri Hangi Durumlarda Gereklidir?

10.03.2023
Turbo Tamiri Hangi Durumlarda Gereklidir?

Turbo araç sahipleri için en önemli sorulardan biri olan turbo tamiri hangi durumlar için gereklidir? Turbo araç sahiplerinin araçlarını kullandıkları zaman gerekli koşulları yerine getirmesi gerekmektedir. Turbo araçların gün içinde yapılacak ilk çalıştırma anından arabanın durulmasına kadar iklim koşulları da göz önünde bulundurularak yapılması gerekenleri titizlikle uygulaması gerekmektedir. Ancak yine de çıkan sorunlar karşısında turbo tamiri kaçınılmaz olabilmektedir.

Turbo tamiri hangi durumlarda gereklidir? sorusu için çok farklı alternatifler bulunmaktadır. Araçtaki turbonun bozulması yağ içine kaçabilen talaş, hava filtresinde ortaya çıkacak parçalar, turbo araçlar için belli zamanlarda yapılması gereken bakımların ihmal edilmesi vb durumlar sebep olabilmektedir. Bu sebeplerin ortaya çıkması sonucunda bilinen güvenilir tamirciler ile turbo tamiri gerekçeleştirilmesi oldukça önemli bir noktadır. Araca yapılacak bakım kadar bakımı yapacak olan tamircilerinde turbo araçlara doğru işlemleri yapması hem aracın geleceği hem de turbo aracı kullananların can güvenliği için çok önemlidir.

Turbo tamiri hangi durumlarda gereklidir?

Turbo araçlarda sıklıkla rastlanan durumlardan biri yağ kirliliğidir. Yağ kirliliğinin olması normal bir durumdur. Bu durum için yapılması gereken şey ise belli zaman aralıklarında temizlenmesi oldukça önemlidir. Aksi bir durumda yağ içine kaçan talaş vb. kirlerin yağın geçtiği her yerde aşınmalara zamanla da hasarlara yol açmasıdır. Bu nedenle de belli zaman aralıklarında yağ temizliğinin yapılmasına dikkat edilmelidir.

Turbo araçlarda görülen başka bir olay ise araçlarda yetersiz yağlanma dolayası ile ortaya çıkan hasarlardır. Yağın az olması demek yağın geçmesi gereken yerlerin zorlanması demek oluyor ki bu durum araçlarda ortaya çıkacak hasarların büyük olması demektir. Turbo araçlarda yer alan mil, burç gibi yerlerde ortaya yanma çıkacaktır. Ayrıca yağ akanlarında kirlerin birikmesine dolayısı ile de tıkanmalara neden olacaktır ki bu durum da büyük masrafların ortaya çıkmasına yol açacaktır.

Turbo tamiri sırasında görülen başka bir nokta ise hava filtresinde biriken kirlerdir. Hava filtresinde birikebilen somon, cıvata vb. yabancı olan cisimlerin tahmin edilenden çok daha büyük sıkıntılar doğurması hem maddi hem de manevi zararların ortaya çıkması da kaçınılmazdır.


Tümü