Turbo Tamiri Yapanların Turbo Araçlar için Tavsiyeleri

07.09.2018
Turbo Tamiri Yapanların Turbo Araçlar için Tavsiyeleri

Turbo tamiri yapanların turbo araçlar için tavsiyeleri oldukça önemlidir. Bu tavsiyelere kulak vermek turbo dizel araç kullananlar için oldukça önemlidir. Bu tavsiyelere dikkat etmek araçlarda ortaya çıkabilecek büyük hasarların önüne geçecektir ki bu durum da maddi olarak da yardımcı olacaktır. Turbo araç kullanımları için çok önemli detaylar, gün içinde turbo araçların ilk çalıştırma anından tutun stop edilme anına kadar belli önemli detayları barındırmaktadır. İşte turbo tamiri yapanların turbo araçlar için tavsiyeleri:

  • Turbo dizel araç kullanımı yaşanılan bölgenin iklimine göre yapılması gereken ısıtılma işlemi için gerekli olan süre 30 ile 90 saniye arasında ayarlanmalı ve bu işlem de gaz verilmeden yapılmalıdır.
  • Turbo tamiri yapanların turbo araçlar için tavsiyeleri arasına araca göre devrin gereğinden yüksek kullanılmamasıdır. Yani motor soğuk iken turbo aracın yüksek devirle kullanılması söz konusu olduğunda turbo türbinleri büyük hasara uğrayacaktır. Bu nedenle de motor soğuk iken 2500 devrin üstüne çıkılmamasına dikkat edilmelidir.
  • Turbo tamiri yapanların verdiği tavsiyeler arasında aracın stop edilmek istendiğinde yapılması gerekenin yine gaz verilmeden 30 saniye kadar çalışması gerektiğidir. Bu durumun neden önemli olduğunu da şu şekilde açıklamaktadırlar: Motor çalışma durumunda iken turbo türbinlerin bağlanmasına yardımcı olan millerin kontağın kapanması ile birlikte yağlanmanın da durmasıdır. Bu arada hala çalışmakta olan turbo da yağsız bir şekilde dönmeye devam edeceğinden yağ olmadan dönen turbo kısmında hasarların aşınmalarla ortaya çıkacağı ve bu aşınmaların ciddi bir sıkıntı oluşturacağıdır. Bu nedenle de gaz vermeden rölanti olarak turbo araçların gerekli sürede çalıştırılması gerekmektedir.
  • Turbo tamiri yapanların turbo araçlar için verdiği tavsiyeler arsında motor için seçilen yağın çok kaliteli olması gerektiği, düzenli periyotlarda değişimin sağlanması oldukça önemlidir. Düzenli periyotlarda değiştirilmesi gereken yağın yanında güvenilir firmalar tarafından yapılacak araç bakımına da çok dikkat edilmelidir. Turbo araç kullanıcılarını doğru yönlendiren, gerekli olan bakımı en iyi şekilde yapan ve gereksiz masraflar yaptırmayan firmalarla çalışılması oldukça önemlidir. Bu detaylar turbo araç kullananları hem maddi hem de manevi zarardan kurtaracaktır.

Tümü