Turbo Tamiri için Ortaya Çıkan Arızalar

31.08.2018
Turbo Tamiri için Ortaya Çıkan Arızalar

Turbo tamiri için ortaya çıkan arızalar farklı sebeplerle ortaya çıkabilmektedir. Turbo kısmının bozulması ile birlikte ortaya çıkan durumlar arsında yağ içinden çıkan talaşlar, hava filtresi içinden bir parça çıkması, turbo araçlar için gerekli olan bakımların düzenli yapılmaması, turbo araçlarda belli hasarların ortaya çıkmasına dolayısı ile birlikte de turbo tamirine gerek duyulmaktadır.

Turbo tamiri için ortaya çıkan arızaların belirlenmesi sonrasında yapılacak olan işlemlerin garanti kapsamında yapılması gerekmektedir. Dolayısı ile de turbo tamiri yapacak olan firmanın sizlere bu garanti kapsamında aracınızı tamir ediyor olması dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Ayrıca turbo tamiri için gerekli olan tüm işlemlerin yapılması aşamasında sizlere verilecek olan hizmetlerin çözüm odaklı olması, müşteri, memnuniyeti kapsamında hızlı ve kaliteli servis hizmeti sunması da önemli detaylar arasındadır. Peki, tüm bunlarla birlikte turbo tamiri için ortaya çıkan arızalar nelerdir?

  • Turbo tamiri için ortaya çıkan arızlar arsında turbo araçta ortaya çıkan yağ kirliliğidir. Bu yağ kirliliği de motor kısmında yer alan yağ kanallarından geçen talaş ya da çapakların geçmesi sureti ile burç bölgesinde, mil yatağında ve gövdede tahmin edilmeyecek oranda derin çapta aşınma ortaya çıkmaktadır. İşte tam bu durumda turbo tamiri sırasında yapılması gereken şey yağ ile filtrenin değiştirilmesidir.
  • Turbo araçlar için yetersiz yapılan yağlanma ile uzun süre kullanım ile birlikte ortaya turbo arızları ortaya çıkaracaktır ki bu durum da turbo tamiri gerektirecektir. Turbo kısmına gelmesi gereken yağın az olması durumunda turbo mili ile burçlarda ortaya çıkacak yanma ile bazı tıkanmalar ortaya çıkacaktır. Turbo kısmına gelen yağın giriş ve çıkışlarında kullanılmakta olan silikon sıvı contalar ile turboşarj yağ kanallarında tıkanmaların oluşması büyük sıkıntı çıkaracaktır.
  • Turbo tamiri için ortaya çıkan arızalar arasında yabancı cisimler sebebi ile emme pervanesi kısmında ortaya çıkan aşınmalar genellikle hava filtresi bölümünde görülmektedir. Boru içinde kalan cıvata, somun ya da benzeri cisimler turbo kısmında büyük sıkıntılar oluşturmaktadır ki bu durumların hepsi turbo tamiri gerektirmektedir.

Tümü