Turbo Çalışma Şekli ve Turbo Tamiri

03.03.2023
Turbo Çalışma Şekli ve Turbo Tamiri

Turbo çalışma şekli ve turbo tamiri özellikle otomobil tutkunlarının oldukça aşına olduğu bir konudur. Özellikle de yarış otomobilleri tutkunlarının hayatlarında her an var olan bir konudur. Turbo ifadesi genel olarak normal olan motorlardan çok daha güçlü anlamındadır. Turbo bir araçta hava ile yakıt karışması ile çok daha fazla enerji ortaya çıkmaktadır. Ortaya çıkan bu fazla enerji sonrasında ise ortaya çıkan yanmanın dışarı atılmasını sağlamaktadır.

Turbo çalışma şekli ve turbo tamiri için bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bu önemli noktalardan biri de Turbocharger adı verilen kısmın yanma ve güç durumunu ortaya çıkardıktan sonra motoru bırakır ve sıcak olan egzoz gazları da Turbocharger kısmını türbin pervanesine gönderir ve onu döndürmeye başlar. Bilinmesi gereken şey ise türbin pervanesinin şaft aracı ile kompresör pervanesine bağlanmaktadır. Türbin pervanesi dönmeye devam ettiği sürece kompresör pervanesinin de dönmesine yardımcı olmaktadır.

Turbo tamiri için yapılan incelemelerde araç kullanımlarında dikkatli olunmamasından kaynaklanan hasarların daha yüksek oranda olduğu ortaya çıkmıştır. Bu açıklama doğrultusunda turbo çalışma şekli ve turbo tamiri hakkında birçok kimsenin yetersiz olduğunu ortaya koymaktadır. Turbo tutkunu olanların dahi turbo araç kullanımları sırasında dikkatsiz davrandıkları zamanlar olabilmektedir. Turbo tamiri gereken durumların birçoğu kullanıma bağlı olduğu da kesin olarak söylenebilir. Turbo tamiri gereken durumlar arasında birçok neden ortaya çıkabilir. Bu nedenlerin ortaya çıkmaması da turbo araçların yapılması gereken bakımların düzenli olarak yapılması ve araç kullanımında dikkatli davranılmasıdır.

Turbo tamiri gerektiren belli başlı durumlar arasında turbo aracı yağsız bırakmak, yağ kirliliği, emme pervanesine kaçan yabancı cisimlerin ortaya çıkardığı büyük hasarlar ve hava filtresine biriken kirler turbo araçlarda sıkıntılar ortaya çıkmaktadır ve turbo tamiri için gerekli yerlere başvurulmaktadır. Turbo tamiri için başvurulan firmaların güvenilir olması oldukça önemlidir. Turbo tamiri sırasında yapılacak tüm işlemlerin doğru şekilde gerçekleştirilmesi, turbo araç sahiplerini her zaman doğru yönlendiren, güvenli, tecrübeli kişiler tarafından gerçekleştiriliyor olması turbo tamiri sonrasında gereksiz sıkıntıların ortaya çıkmasını önlemek için oldukça önemlidir.


Tümü