Turbo Araçlarda Arızlar ve Turbo Tamiri

22.07.2022
Turbo Araçlarda Arızlar ve Turbo Tamiri

Turbo araçlarda arızlar ve turbo tamiri için başvurulara sıkça rastlanmaktadır. Turbo araçlarda ortaya çıkan arızalar çoğunlukla turbo araçların doğru şekilde kullanılmamasından kaynaklanmaktadır. Turbo araç sahibi olmak en doğru şekilde kullanım gerektirmektedir. Bunun yanında ize düzenli aralıklarda aksatmadan yapılacak turbo araç bakımı ile de sorunların ileri boyuta taşınmamasına ve turbo araçların daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır.

Turbo araçlarda arızalar ve turbo tamiri çoğu araç için kaçınılmaz durumlardır. Aracının türünü turbo seçenlerin gerekli ayrıntıların bilinmesi ve kontrollerin de zamanında yapılması gerektiği bilinmelidir. Turbo araçların kullanımında çok önemli olan detaylar bulunmaktadır ki bu detaylara dikkat etmeyenlerin yaşayacağı sıkıntı da çok büyük boyutlarda olabilmektedir. Turbo araçlarda arızalar ve turbo tamiri sırasında karşı karşıya kalınan durumlardan biri araçta oluşan yağ kirliliğidir. Araçta yağ kirliliğinin ortaya çıkması da zamanla yağın içinde olan pisliğin birikmesi sonucunda yağın geçtiği her yerde büyük aşınmalara, hasarlara neden olmaktadır.

Turbo araçlarda arızalar ve turbo tamiri sırasında ortaya çıkan bir başka sorun ise araçta olan yağın az olmasıdır. Yağın az olması demek yağın geçeceği yerlerin zorlaması demektir. Bu da yağın geçtiği tüm bölgelerde zorlanmaya bağlı olarak aşınma söz konusu olacaktır ki bu durum turbo tamiri sırasında parçanın yenilenmesi gerekebilecektir ki bu durum da uzun süre aracın kullanılamamasına bağlı olarak mağduriyet ve büyük masrafların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu nedenle yağın çok azalmasına izin vermeden mutlaka yağ eklemesi yapılmalıdır.

Turbo araçlarda arızalar ve turbo tamiri sırasına karşı karşıya kalınan diğer farklı bir durum ise dış etkenlere bağlı olarak yabancı bir maddenin kaçması sonucunda turbo araçlarda bulunan pervanelere çarpması sonucunda aşınmaların ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Bu yabancı maddelerden kasıt somon, cıvata vb. türde olduğundan hasarın ciddi boyutta olmasına yol açmaktadır. Tüm bunların dışında turbo tamiri sırasında gözlemlenen önemli ve çok sık karşılaşılan problem araca gereğinden fazla yükleme yapmaktır. Yüksek devirde çalışan aracın gereğinden fazla ısınması da turbo araçlarda arızalara ve turbo tamiri yapılmasına neden olmaktadır.


Tümü