Turbo Araçlarda Arızaların Nedenleri ve Turbo Tamiri

27.07.2018
Turbo Araçlarda Arızaların Nedenleri ve Turbo Tamiri

Turbo araçlarda arızalanma nedenleri ve turbo tamiri gerektiren durumlar çoğunlukla uzun zamana bağlı kullanımlar nedeni ile ortaya çıksa da kimi zaman da hatalı, dikkatsiz kullanım sonucunda da ortaya çıkmaktadır. Turbo araç kullanımı tercih edenlerin ya da etmek isteyenlerin turbo hakkında çok fazla bilgi sahibi olmaması araç kullanımlarının doğru şekilde yapılmamasına bu da bazı sorunların büyümesine neden olmaktadır. Bir turbo aracın gün içinde yapılacak ilk çalıştırma ile stop etme anları diğer araçlardan farklı olduğu gibi kullanım anında da bazı hassas noktaların bilinmesi, turbo araç kullanan kişilerin bilinçlendirilmesi gerekmektedir.

Turbo araçlarda arızaların nedenleri ve turbo tamiri:

  • Çoğu kişinin çok önemsemediği hatta akla bile gelmeyen yağ kirliliğidir. Yağ içinde zamanla belli kirler birikmektedir. Bu kirlerin boyutu da değişebilmektedir. Ama sonuç olarak yağ içinde birikmiş olan kirler yağın geçmesi gereken her yerden de geçmek zorunda kalır ki kirlerin büyük boyutlarda da olabileceği düşünülürse yağın değdiği her yerde hasarlar, çizikler hatta ciddi aşınmalar ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle de düzenli olarak bakım yapılması zorunlu turbo tamiri durumlarını engelleyecektir.
  • Turbo araçlarda arızaların nedenleri ve turbo tamiri nedenlerinden biri de yağ miktarına dikkat edilmemsidir. Yağın az olması da araçta yer alan şaftta kararmasına neden olacaktır. Bu durum da mil yatağında ortaya çıkacak büyük çapta bir aşınmaya, kimyasal kirliliğe ve gereğinden fazla ısınmaya neden olacaktır. Ayrıca tüm bu olumsuzluklar yağın tamamen eksilmesi sonucunda da aynı durumlar ortaya çıkacaktır ki bu durum da ciddi hasarlara neden olacaktır. Bu hasarlar sonucunda da Turbo tamiri de kaçınılmaz olacaktır.
  • Turbo araçlarda arızaların nedenleri ve turbo tamiri için olumsuz şartların ortaya çıkmasının diğer farklı bir nedeni ise araçlarda gereksiz çalışma şartlarının gerçekleştirilmesidir. Bu gereksiz durumlar içinde gereksiz yapılacak hız, araca gereğinden fazla yüklenme şaft yatağında yüksek oranda ısı ortaya çıkmasına neden olacaktır ki bu durum da yağda yanma, şaft kısmında oluşan kömürleşme durumları ortaya çıkacaktır ki bu durum da turbo tamirini kaçınılmaz yapacaktır.

Tümü