Turbo Araçlarda Turbo Tamiri

24.02.2023
Turbo Araçlarda Turbo Tamiri

Turbo araçlarda turbo tamiri aracın doğru kullanımı olmadığı sürece kaçınılmaz bir durumdur. Turbo araçların kullanımı diğer araçlara göre değişiklikler göstermektedir. Bu değişiklikler aracın ilk çalıştırma anı ile stop etme anından aracın düzenli aralıklarla yapılması gereken bakıma kadar titizlik gerektiren durumlardır. Dolayısı ile de hem turbo araç bakımı hem de turbo tamiri aracının türünü turbo seçenler için oldukça önemli detaylardır.

Turbo araç kullanımı sırasında aracınızda bulunan turbo görevlerinin yerine geldiğini bilmek oldukça önemlidir. Aksi takdirde durumdan habersiz, bilinçsiz kullanımlar büyük sıkıntıların yaşanmasına, hiç olmayacak yerde yolda kalınmalara ya da daha büyük hayati tehlikelerin ortaya çıkmasına neden olunur. Turbo araçların kullanımı sırasında araçtan çıkan duman, yağ oranında eksilme, belli hız yükselmelerinde hızın kesilmesi, araçta hissedilecek tıkanıklık, aracın çekişindeki düşüklük söz konusu olduğunda bunları her şekilde anlamak ve hemen sorunun tespiti ile ilgili gerekli mekanik ölçümlerin yapılması ile tespit yaptırılmasını sağlamak oldukça önemli detaylardır.

Turbo araç kullanımı ve turbo tamiri için öncelikle araçta yer alan egzoz gaz basıncının nasıl olduğunu anlamak oldukça önemlidir. Turbo araç kullananların çok dikkatli, titiz davranılması gereken başka bir konu ise turbo aracın ilk çalıştırma anıdır. İlk çalıştırma anında aracın çalıştırılması için önce rölantiye almak çok önemlidir. Diğer araçlarda olduğu gibi gaz verme işlemi ile ısıtılması çok yanlış bir uygulama olacaktır. Bu nedenler turbo aracın ısınması için iklim ve mevsim koşulları da dikkate alınarak 30 ile 90 saniye arasında rölantide çalıştırılıp harekete geçmek çok önemlidir. Önemli noktalardan diğeri de motorun henüz ısıtılmamışken devrin yüksek olması turbo araca çok zarar verecektir.

Turbo araç kullanımı için çok önemli olan noktalardan bir diğeri de aracın stop edilme anıdır ki bu kullanımı çok fazla etkilemektedir. Araç stop edilmek istendiğinde yine ortalama 30 saniye kadar gaz verilmemesi gerekmektedir ki turbo araçlarda turbo tamiri gerektiren durumların ortaya çıkmasında ilk ve son çalıştırma anları ilk sırada yer almaktadır. Turbo araçlarda turbo tamiri için en güvenilir kişilere ve yerlere bırakmak aracın ömrü için de oldukça önemlidir.


Tümü