Turbo Benzinli Motorda Turbo Tamiri

01.12.2017
Turbo Benzinli Motorda Turbo Tamiri

Turbo benzinli motorda turbo tamiri turbo şarjın çalışmaması durumunda gerçekleştirilmektedir. Arabada yer alan egzoz gazı içinde yer alan enerji motoru içindeki hava beslemesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Motordaki yüksek sıcaklık ile basınç motordan ayrılarak egzoz gazı turbonun türbin kanatçığında çarpmalar sonucu geçmektedir. Daha sonra da egzoz hattı ile dışarı atılmaktadır. Egzoz gazları türbin kanatçıklarını çok hızlı bir şekilde döndürülmesi türbin milinde yer alan diğer bir uçtaki farklı olan bir bölümde yer alan kompresör kanatçığı da hızlı dönmektedir.

Turbo Tamiri, Turbonun Gücünü Geri Kazandır

Turbo tamiri turbo şarj yağlanması ile motor yağı da sağlanabilmektedir. Motor yağı turbo tamiri sırasında turbonun giriş kanalından girmektedir. Bu durum mil yatağı ve burçlar da yağlanmaktadır. Bu durum sonrasında da hem turbonun yağlanmasına hem de soğutulmasına yardımcı olmaktadır. Turbo tamiri sırasında turbonun soğutulması amacıyla soğutma turbo gövdesi içinde devir daim yapması sureti ile turbo tamiri gerçekleştirilmektedir.

Turbo Tamiri, Aracınızın Performansını İlk Günkü Gibi Yeniler

Turbo benzinli motorda turbo tamiri benzinli olan motorlarda turbo şarjın hava basması sonucunda soğutucu ile gaz kelebeğinden geçmesi sonucunda silindire ulaşmaktadır. Ancak dizel ile çalışan motorlarda gaz kelebeği yoktur. Yalnızca benzin ile çalışan motorlar havanın geçişini sağlamak için kumanda edilmekte olan gaz pedalı ile gaz kelebeği yer almaktadır. Tüm bunların yanında benzin ile çalışan araçlar ile dizel motor ile çalışan araçlara göre geniş olarak bir motor devri aralığında çalışmaktadır.

Turbo Tamiri, Aracınızın Performansını ve Verimliliğini Artırır

Turbo benzinli motorda turbo tamiri içten yanmalı olan motorlardaki hava emme esnasında emme supaplarının açılması sureti ile silindir içinde yer almaktadır. Silindir içinde yer alan havanın silindir hacmiyle birlikte yanma odası hacmi oranı kadardır. Yer alan bu hacim ise motor tasarımı ile belirlenmekte ve sabitlenmektedir. Atmosferik motor içinde yer alan hava atmosfer basıncının etki etmesi ile emme esnasındaki pistonda oluşan vakum etkisi yanma odasına alınmaktadır. Atmosferik olan motor teorik anlamda silindire alınabilmekte ve en fazla hava miktarı da bu hacim miktarındadır. Turbo benzinli motorda turbo tamiri sırasında turbo şarjın kullanılması sureti ile volümetrik arttırılmaktadır.


Emre, arabasının performansında son zamanlarda düşüş yaşadığını fark etti. Arabasını turbocuya götürdüğünde, turbocu arabasının turbosunun arızalı olduğunu tespit etti.

Turbocu, Emre'ye turbo tamirinin biraz zaman alabileceğini söyledi ve ona alternatif bir araç sağladı. Emre, birkaç gün boyunca alternatif araçla seyahat etti ve sonunda turbocu ona arabasının hazır olduğunu söyledi.

Emre, arabasını aldığında, turbocu ona turbosunun tamir edildiğini ve daha da güçlendirildiğini söyledi. Emre, arabasını denemek için hemen yola çıktı ve daha önce hiç olmadığı kadar güçlü bir performans hissetti.

Turbocu, Emre'ye arabasının düzenli bakımını yapmanın önemini hatırlattı ve ona tavsiyelerde bulundu. Emre, turbocunun önerilerini dikkate alarak arabasını daha iyi korumaya karar verdi.

Artık arabası daha da güçlü ve daha verimli bir şekilde çalışıyordu ve Emre, arabasının bakımı için her zaman bu tamirciye gitmeye karar verdi. Turbocu, Emre'nin arabasının turbosunun tamir edilmesi için zaman ve özen harcadı ve sonuçta Emre'nin arabası daha güçlü ve daha iyi bir performansla geri döndü.


Tümü