Turbo Şarjın Faydaları ve Turbo Tamiri

05.08.2022
Turbo Şarjın Faydaları ve Turbo Tamiri

Turbo şarjın faydaları ve turbo tamiri için belli başlı genel bilgileri turbo araç sahibi olan herkesin bilmesi gerekmektedir. Özellikle bilinmesi gereken konulardan biri de turbo şarjın faydaları ve görevidir. Turbo şarjın en önemli görevlerinden biri turbo aracın sahip olduğu gücün daha küçük olan motor hacimleriyle sağlanabilmesidir. Özellikle turbo şarjın faydaları ve turbo tamiri için belli başlı 3 farklı türde faydası olduğu bilinmelidir.  Turbo şarjın faydaları ve  turbo tamiri için belli başlı üç farklı türdeki faydası da şöyledir:

  1. Herkes tarafından bilinen konulardan biri motor ağırlığıdır. Hafif bir motorun araç için çok daha az ağırlık olduğunu bilmekteyiz. Hareketli olan hafif motorlu aracın daha az yük taşımasına yardımcı olmaktadır.
  2. Küçük hacimli olan motor var olan aracın motoruna göre yer olarak çok daha az alanı kaplaması olarak herkes tarafından bilinmektedir. Bu durum da kullanım alanlarının çok daha geniş kullanılabilmesine yardımcı olabilmektedir.
  3. Son olarak ise küçük motor olması demek yüzey alanlarında daha az sürtünme demektir. Yani küçük motorlu olan araçlar büyük motorlu olan araçlara kıyasla oluşacak olan sürtünmenin oluşması sırasında daha az miktarda enerji sarfiyatı harcanması demektir ki bu durum turbo araçlarda çok daha iyi verim alınması demektir.

Turbo şarjın faydaları ve turbo tamiri için söylenebilecek en faydalı özelliklerden biri de çevreci bir özelliği olmasıdır. Turbo şarjın ilk kullanım anından itibaren ilk kullanım özelliği olan ve en önemli özellik olarak bilinen güç özelliğinin ön planda olduğu gerçeğidir. Sonraki yıllarda ise dikkat edilen özelliği ise egzoz emisyon değerleri için belirlenen belli standartların da zorunlu olarak geliştirilmesidir. Motor üreticileri tarafından geliştirilmiş olan ve sonarsında da zorunlu kabul edilen bu özelliği ekstra bir güç kullanılmasını önleyebilmektedir.

Turbo şarjın faydaları ve turbo tamiri için bilinmesi gereken en önemli özelliklerden biri  de turbo şarjın motor güvenliği ile sürücüye, şoföre keyifli bir kullanım olanağı yaratmasıdır. Bu durum da motorun üretmekte olduğu tork esnekliğinde artışa ve dolayısı ile de hızlanma süresinde de kısalmaya olanak sağlayacaktır.


Tümü