Turbo Arıza Çeşitleri ve Turbo Tamiri

04.11.2022
Turbo Arıza Çeşitleri ve Turbo Tamiri

Turbo arıza çeşitleri ve turbo tamiri durumlarının ortaya çıkması çeşitli nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Turbo araç sahibi olan herkesin yaşayacağı durumlar arasında olan turbo arıza çeşitleri ve turbo tamiri için bilinmesi gereken detaylar bulunmaktadır. Çünkü sık olarak karşılaşılacak durumlar arasında yer alan birçok sebep turbo tamiri sürecini ortaya çıkarabilmektedir. İşte turbo arıza çeşitleri ve turbo tamiri durumları şöyledir:

  • Kontrolsüz bir şekilde uygulanan basınç hareketleri turbo araç arıza çeşitleri ve turbo tamiri durumlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu durum valf diyaframında ortaya çıkan bir patlama ile iticinin vidasının çatlaması, borularda patlama vb. durumlar turbo tamiri durumlarını ortaya çıkaracaktır. Turbo kısmında yer alan bu tür arıza gaza basma anında ortaya çıkan kısık kısık sesler ile anlaşılmaktadır.
  • Turbo mili kısmında ortaya çıkmakta olan kesikler veya milde oluşan aralıklar turbo milinde yağ tutulmasına ve akabinde de yağ kaçaklarının oluşmasına sebebiyet verecektir. Motor kısmında yağ basınç düşmesi ortaya çıkacaktır. Yağ basıncının düşmesi durumunda da turbo tamiri durumunun bir an önce gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu durumun oluşması sonucunda turbo tamiri asla geciktirilmemelidir. Aks, takdirde ortaya kötü durumlar çıkabilir.
  • Turbo araçlarda aşırı gürültü oluşmasının nedenlerinden biri gaza yüksek basınç uygulanmasıdır. Yüksek basınçla gaza basıldığında turbo araçtan çıkacak ses kapalı mekanlardan bile duyulabilmektedir. Bu nedenle de gaza çok kuvvetli basmak turbo araçların hasar oluşmasına neden olacağından daha hafif bir şekilde basılması turbo araçlarda yapılması gereken en doğru kullanım olacaktır.
  • Aşırı ısınmalar da turbo arıza çeşitleri ve turbo tamiri durumlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Turbo içerisinde gerçekleşebilmekte olan aşırı ısı salyangoz kısmında oluşan sıkışma ile ortaya çıkabilmektedir. Turbo araç sahiplerinin egzos kısmında oluşan belli arızaları kolaylıkla fark edebilecek düzeyde olması bu tür arızların hemen fark edilmesine yardımcı olabilmektedir. Dolayısı ile kısa sürede fark edilen aşırı ısınma gibi turbo arıza çeşitleri ve turbo tamiri için durumların çabucak fark edilerek müdahale edilmesine yardımcı olabilmektedir. Böylece de sorunların büyümeden halledilmesine yardımcı olacaktır.

Tümü