Turbo Araç Kullanım Tavsiyeleri ve Turbo Tamiri

03.02.2023
Turbo Araç Kullanım Tavsiyeleri ve Turbo Tamiri

Turbo araç kullanım tavsiyeleri ve turbo tamiri durumlarında dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Turbo araç kullanımı oldukça dikkat gerektirmektedir. Dolayısı ile de turbo araç kullanım tavsiyeleri ve turbo tamiri için gerekli olan tüm bilgilerin edinilmesi gerekmektedir. Turbo dizel araç kullanımı sırasında özellikle dikkatli olunması gereken noktalar şöyledir:

  • Turbo araçlarda ilk çalıştırma esnasında gaz verilerek ısıtılma işleminin gerçekleştirilmesi çok yanlış bir harekettir. Turbo dizel araç sahibi iseniz ilk çalıştırma sırasında bulunduğunuz bölgenin iklim koşulları da göz önünde bulundurularak 30 ile 90 saniye arasında rölantide çalıştırılması oldukça önemlidir.
  • Turbo araç kullananların oldukça titiz davranması gereken önemli bir nokta ise motorun henüz ısıtılmamışken devrin yüksek bir şekilde çalıştırılmasıdır. Motorun ısıtma işlemi yapılmadan yüksek devirde çalıştırılması araçta yüksek basınç oluşmasına neden olacaktır ki bu durum turbo türbinlerinde büyük hasar oluşturabilmektedir ki bu da turbo tamiri gerektirecek durumlar ortaya çıkarabilmektedir. Bu nedenle de soğuk olan motorun 2500 devri aşılmaması çok daha faydalı olacaktır.
  • Turbo araç kullanımı tavsiyeleri ve turbo tamiri için önemli olan noktalardan biri de ilk çalıştırma anı ne kadar önemli ise stop ettirme anı aynı derecede önemlidir. İlk çalıştırma sırasında gaz verilmeden çalıştırılması stop edilirken de yapılmalıdır. Yani stop edilirken de minimum 30 saniye gaz vermeden çalıştırmak çok önemlidir.
  • Turbo araç kullanım tavsiyeleri ve turbo tamiri için önerilen önemli noktalardan biri de yağlanmadır. Düzenli periyotlarda değiştirilmesi ya da azalan yağa ekleme yapılması çok önemlidir. Aksi takdirde azalan yağ yağın geçtiği her yerde yeterli miktarda yağlanma olmasının önüne geçecektir ki bu da turbo araçlarda zamanla büyük aşınmalara, hasarlara neden olacaktır.
  • Turbo araç kullanım tavsiyeleri ve turbo tamiri gerektiren durumlardan biri de emme pervanesine kaçan yabancı cisimlerin araçlara ve motora büyük hasar vermesidir. İçe kaçan yabancı cisim birçok yerde tıkanmalara neden olacaktır. Daha çok şarj millerinde ve burçlarda hasarlar ortaya çıkacaktır ki bu durumlar çoğunlukla turbo tamiri durumlarının ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Tümü