Başlıca Turbo Sorunları ve Turbo Tamiri

04.05.2018
Başlıca Turbo Sorunları ve Turbo Tamiri

Başlıca turbo sorunları ve turbo tamiri birbirine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Turbo araç sahiplerinin çoğunda ortaya çıkan turbo sorunları akabinde de turbo tamirini gerektirmektedir. Bu durumun azami boyutta yaşanabilmesi için turbo araçların kullanımına dikkat etmek ayrıca önem gösterilmesi gereken bir husustur. Ancak başlıca turbo sorunları ve turbo tamiri de şu durumlarda yaşanmaktadır:

  • Turbo araçlarda ortaya çıkan yağ kirliliği büyük sorunlara neden olabilmektedir. Araçta yağ kirliliği motor revizyonları bölümünde bulunmakta olan motorda mevcut olan yağ kanallarının tıkanmasına neden olabilmektedir. Yağ kirliliği yağın içinde biriken atıklar, çapaklar nedeni ile oluşabilmektedir. Ayrıca bu yağ kirliliği nedeni ile yağın geçtiği her yerde hasarlar oluşturmasına da sebebiyet verebilmektedir. Yağ içinde biriken kirler, artıklar ya da çapaklar geçtiği yeri çizebilmekte, parçaların sıkışmasına neden olabilmektedir.
  • Başlıca turbo sorunları ve turbo tamiri durumlarının ortaya çıkmasının nedenlerinden biri de yağ değişiminin düzenli periyotlarda yapılmaması ve dolayısı ile de azalan yağ nedeni ile turbo araçların yetersiz bir şekilde yağlanmasına neden olabilmektedir. Turbo araçların çalışması sırasında yağın geçtiği yerlerde yağın yetersiz olması durumunda bazı yerlerde hasarların oluşmasına hatta parçaların kırılmasına kadar büyük sorunlar yaşanabilmektedir. Turbo kısmında oluşan yetersiz yağlanmaya bağlı olarak turbo tamiri de kaçınılmaz son olmaktadır.
  • Başlıca turbo sorunları ve turbo tamiri durumlarının söz konusu olduğu durumlardan biri de türbin bölümünde söz konusu olan ve yabancı cisimlerle birlikte ortaya çıkmakta olan hasar parçaların kopmasına yol açmaktadır. Pistonun sarması ile birlikte manifolt bölümünde ortaya çıkan parça kırılmaları mil kanatlarında turbo tamiri durumlarının yaşanmasına neden olmaktadır.
  • Başlıca turbo sorunları ve turbo tamirinin ortaya çıkmasının nedenlerinden biri de turbo araçların 100.000 ile 120.000 devirde yaklaşık olarak 1000 derecede çalıştırılmamasıdır. Turbo araçların ömrü çalıştırma koşullarını yerine getirmesidir. Bu derecede devirin aşılmaması araçların ömrünü uzatmakta dolayısı ile de ortaya çıkma söz konusu olan başlıca turbo sorunları ve turbo tamiri durumlarının ortaya çıkmasını maksimum sürede uzatabilmektedir. Turbo araç kullanımına dikkat etmek araçların ömrüne ömür katabilmektedir.

Tümü