Turbo Motorunun veya Turbo Aracının Problem Nedenleri

05.11.2021
Turbo Motorunun veya Turbo Aracının Problem Nedenleri

Turbo motorlarda oluşabilecek arıza ve sıkıntılarının nedenlerini ve sorunun kaynağı nereden geliyor öğrenebilmek için ilk önce olası bir durumda turbo ne zaman devreye girip girmeyeceğini bakmak daha doğru olacaktır.

Bazı bilgi kaynaklarına göre turbo motorun olması nedeniyle, araç daha az yakar düşüncesi mevcuttur. Motorun hacmini azaltılmış olduğundan dolayı az yakılıyor gibi görünür fakat aslında az yakması durumu olamaz. Sadece motorun hacminde küçüklüğe sebep olmaktadır. Buda yer kaplamamasından dolayı avantaj sağlar.

Turbo motorların bozulması aracın modeline, kaöıncı el olduğuna ve yaşına göre değişiklik gösterebilir.

Aracınızın yakıt tüketimi yükseliyor ise ya da aracınızın performansı düşmüş ise turbonuz arızalanmış olduğu anlamına gelebilir. Gerekli önlemler ışığında, bu alanda uzman usta veya tecrübe sahibi teknisyen bir kişiye başvurarak da çözüm bulmanız mümkündür. Bunların yanı sıra eğer aracınızda daha önceki zamanlarda  bulunmayan bazı aşırı seviyede yüksek sesli sesler  duyuyor iseniz bu da arıza sebebi olabilir.

Turbo Araca Yağlama İşlemini Uygulamak

Turbo aracı uygun dozajda yağlama işlemini uygulamak, aracın ömrünü azaltmakla birlikte arızalanmasına da sebep verir. Bu yağlama işlemi için kullanılan yağın kalitesi ve özellikleri de önemli olmaktadır.  Eğer motorun içine kendisine zarar verici herhangi bir yabancı madde kaçmış/sıkışmış ise bu da turbo motora zarar verebilir. Belli periyortlardaki zaman aralıklarında kontrol yapılarak doğru çalıştığından emin olmanız, size arabanızın sağlığı hakkında bilgi verirken  bütçenizi de yararı olacaktır.

Aracınızdaki turbo motora itina ile bir şekilde dikkatle bakar iseniz aracınızı yıllarca hiçbir sıkıntı olmadan sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz. Çünkü bu turbaların işlevleri saymakla bitmediği gibi aracınızın ömrü de uzamaktadır.

Aracınızda bulunan bu turbonuzu belirli aralıklarda ve belirli zamanlarda soğutmanız gerekmektedir. Soğutmadığınız takdirde olası bir arızalanmaya davetiye vermiş olabileceğinizi de unutmayınız.

Arabanızı park halinde bıraktıktan sonra motoru kapatmadan önce 30 saniye kadar turboyu soğutmak iyi bir durum olacaktır.


Tümü