Turbo Onarımı Nasıl Yapılır?

01.10.2021
Turbo Onarımı Nasıl Yapılır?

Turbo arızalandığı zaman, turbo onarımı için tercih edilmesi gereken, alanında uzman firmalardır. Turbo sistemleri, günümüzde benzinli ve dizel araçların performansını arttırmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu araçlarda üstün performans sağlayarak yakıt tasarrufuna yardım etmektedir. Zaman zaman turbo araçlarda teknik sorunlardan ve bakımsızlıktan dolayı arızalar oluşmaktadır. Bu noktada turbo onarımı önemli bir rol oynamaktadır.

Turbo Onarımı Yapmak Mümkün müdür?

Turbo arızalandığı zaman, araç sahipleri için değişim yapmak maliyetli olacaktır. Bu nedenle turbo onarımı yaparak çıkabilecek olası maliyetlerin önüne geçilebilir. Turboyu tamir ettirebilmek için alanında uzman ustalardan yardım alınması gerekmektedir. Bu durum hem turbonun ömrünü uzatacak hem de olası maliyetlerden araç sahiplerini kurtaracaktır. Turbo onarım işinin, ustalar iki farklı yöntemle yapmaktadır. Bu yöntemler şu şekilde sıralanır,

  • İlk yöntemde turbo ustaları, turbonun kullanılması sırasında egzoz gazında meydana gelen ve biriken kurumların ve burada kalıplaşmış bir şekilde oluşan karbonların temizlenmesini sağlayarak, aşırı hızla dönen tribün kanatlarını değiştirilmesinde, turbo panellerinin bakımının yapılmasında ve gerektiği durumlarda değiştirilmesi işlemlerini yapmaktadırlar.
  • İkinci yöntem ise, turbonun tamamen yenilenmesi bakımından yapılan revizyon işlemleridir.  Yapılan revizyon işlemleri turbonun bütün parçalarının tek tek dökülmesinden meydana gelmektedir. Turbonun arızalanmasına neden olan parçalar ve oluşabilecek zararlara karşı çok fazla kullanılmış ve yıpranmış parçalar değiştirilecektir.

Turbo Onarımı Ne İşe Yarar?

Turbo onarımıyla, bakımı yapılan turbonun, motorun eski gücüne kavuşmasını ve turbonun ömrünün uzun olmasını sağlamaktadır.  Belli aralıklarla uzman ustalara gösterilen turbo, önemli arızaların çıkmasına engel olur.  Turbonun herhangi bir nedenle arızalanması durumunda, motorun gücü ve egzozlar da bazı sıkıntılar meydana gelebilir. Bu durum araçta mekanik sorunların ortaya çıkmasına ve kazalara daha açık hâle gelmesine sebep olabilir. Turbo onarımı yapmak, araç sahiplerini böyle durumlardan koruyacaktır. Aracın turbo sistemi sağlam ve bakımlı olduğunda, aracın motoru daha düzenli çalışacak ve yakıt tasarruf sağlanacaktır. Bu nedenle turbo kullanımına özen gösterilmeli, turbo kullanırken püf noktaları dikkat edilmeli ve düzenli olarak turbonun bakımının yapılması gereklidir. Bu sayede turbo motorlarının ömrünü uzatarak, aracın uzun süre sorunsuz bir şekilde çalışması sağlanmış olur.


Tümü