Turbo Şarj Sistemi Nedir?

17.06.2022
Turbo Şarj Sistemi Nedir?

Turbo, daha az yakıt tasarrufu ile fazla güç elde edilmesine yarayan ve aracın uzun ömürlü olmasını sağlayan son zamanlarda araçlar için önemli bir hâl almaya başlayan aygıttır. Aracın daha verimli ve güçlü çalışabilmesi için, iyi bir turbo şarj sistemine sahip olması gerekmektedir. Turbo şarj sistemleri otomobillere birçok avantaj sağlamaktadır.

Turbo Şarj Sistemi Nasıl Çalışır?

Turbo şarj sistemi, motorların daha güçlü çalışmasına yardımcı olan sistemdir. Aynı zamanda çevre dostu olan turbo şarj sistemleri, düşük yakıt tüketimini destek olarak araçlarda yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Turbo şarj sisteminin çalışma şeklinde, motorun içinde sıkışan yakıt ve hava sonucu yanma meydana gelir ve piston yatakları harekete geçer. Daha sonra harekete geçen pistonlu yatakları sayesinde motor çalışmaya başlar. Çalışan motor sayesinde, yanma nedeniyle oluşan gaz egzozdan atılır. Bu noktada turbo şarj devreye girerek gazın geri dönüşümünü gerçekleştirir ve gazın yanma odasına geri dönmesini sağlar. Bu durum, motorun yakıt tasarrufu sağlayarak ek bir güç üretimini ortaya çıkarır. Turbo şarj sisteminin iki ucu bulunmaktadır. Bu uçların her birinde pervaneler yer alır. Birinci uç üzerinde dönen pervaneler, gazın yanma odasına geri dönmesini sağlar. Turbonun görevini doğru bir şekilde gerçekleştirebilmesi için 1750 ve 2000 devir aralığında olması gerekir.

Turbo Şarj Arıza Nedenleri Nelerdir?

Turbo şarj sistemlerinde, çok sık görülmese de bazı arızalar meydana gelmektedir. Bazı arızalar sürücü tarafından gözlem sonucu anlaşılabilmektedir, bazıları ise uzman bir ustanın aracı inceleme sonucunda ortaya çıkmaktadır. Arızalanan turbo, garip sesler çıkararak, kendini belli eder. Yeni nesil turbolu araçlarda kullanılan sürücü gösterge panelinde, motorda ve turboda arıza olduğunda motor arızası ışığı yanar. Turbonun tamir edilebilmesi için, turbonun arızasına neden olan olayın belirlenmesi gerekir. Turbo şarj sistemlerinde meydana gelen arızalar şu şekilde sıralanır,

  • Egzoz gazının çok yüksek sıcaklıkta olması ve turbonun işlevini gösterememesi.
  • Yeterli oranda yağlanma yapılmaması.
  • Önerilen yağların dışında kalitesiz motor yağı kullanılması.
  • Kalitesiz yağların neden olduğu birikintilerinin, turbo şarj sisteminin hava girişini tıkaması.
  • Turbo milinde ya da yataklarda boşluk meydana gelmesi.

Tümü