Turbo Nedir?

10.09.2021
Turbo Nedir?

Turbo, araçlarda bulunan mekanik bir pompaya verilen isimdir. Halk tarafından aşırı beslenme sistemi olarak da adlandırılır. Bu turbolar, arabanın motorundaki zararlı egzoz gazlarını dışarı atmakla görevlidir. Bu sayede motor daha verimli ve iyi bir şekilde çalışmış olur.

Gelişen teknoloji ile birlikte her şeyde olduğu gibi araçlar da çeşitliliğini sürdürmeye her geçen gün devam ediyor.

Modernleşen araba sistemlerde motor hacimleri oldukça küçülerek, motorun işlevlerini daha fazla artırmaktadır turbolar. Hacimleri küçülen motorlar sayesinde daha hafif arabalar meydana gelmesini de sağlamaktadır.

Turbonun en önemli görevi ise temiz havayı en kısa sürede silindire ulaştırmasıdır. Bu sayede sadece performans olarak değil aynı zamanda ise sağlık açısından da turboları çok fazla faydaları olduğu söylenebilir.

1800'lü yılların son zamanlarında İsviçreli bir bilim adamı tarafından ilk defa geliştirilen turbo motor oldukça ilgi görerek günümüzde de hala çeşitliliğini sürdürmekte ve  kullanılmaya devam etmektedir.

Turbo sisteminin mantığını anlayabilmek için öncelikle içten yanmalı motorun özelliklerini ve çalışma mantığını bilmeniz turboyu  öğrenme açısından daha iyi olacaktır. İçten yanmalı motora herkes aşinadır. Çünkü bu içten yanmalı motorlar neredeyse her aracın bölümünü oluşturur. Bu içten yanmalı motorun özelliklerini iyi bir şekilde öğrenerek daha sonrasında ise turbonun mantığını çözmüş olursunuz.

Turbo Motorun Özellikleri

Salyangoza benzer uzun bir görünümü vardır. Bu turbolar sayesinde arabanın motoru daha verimli bir şekilde çalışır. Olası bir gaz tepkimelerine karşı da hızlı bir şekilde reaksiyon vererek çözüm bulur. Bu sayede turbolar herkes tarafından ilgisini korumaktadır.

Bu turbolar sadece arabanın iyi çalışarak güzel bir performans vermesinde yarar sağlaması için değill aynı zamanda güvenlik açısından da son derece tavsiye edilen bir ürün olduğu bilinmektedir.Zararlı egzozları atan bu turbolar motorun ömrünü de oldukça uzattığı bilinmektedir.

Turbo aslında bir yapboz sistemi gibidir. Gerekli yerlerde gerekli büyüklüklerde olan bu turbolar sistematik bir şekilde çalışan bir mekanizmadır. Ara ara aracınızın içindeki turbo olarak kontrol ederek veya ettirerek doğru çalışıp çalışmadığını da bilmeniz gerekmektedir.


Tümü