Özenli Turbo Tamiri

03.09.2021
Özenli Turbo Tamiri

Araç turbosu çok katmanlı bir yapı olduğu için her malzemesi ayrılarak özenli bir şekilde tek tek temizliği yapılır. Bazı yerlerinin özel makinesi vardır ve oralara makine ile temizlemek gerekir. Turbonun temizlik gibi kurulaması da çok önemlidir. Kurtulmasına da büyük bir özen gösterilerek iyi bir şekilde yapılmalı. Bu temizlik ve turbo tamiri aracın sahibi tarafından değil, usta bir kişi tarafından yapılması çok önemlidir. Çünkü aracın sahibi bu aşamalarda yıkıma da sebep olabileceği unutulmamalıdır.

Turbonun yağ kapağı, pervanesi ve gövdesi gibi özel bölgeleri hassas olduklarından dolayı gerekli kimyasal maddeler ile temizliği yapılır. Tabii ki insan eliyle değil de özel kumlama makinesi ile temizliği gerçekleşir.

Çıkarılan parçaların doğru çalışıp çalışmadığından emin olunduğu takdirde tekrardan araca yerleştirilir. Bir parçası bile eğer çalışmıyor ise yenisi temin edilmesi gerekir  Çünkü turbo sistematik bir mekanizma olduğundan dolayı bir parçası bile çalışmıyor ise diğer parçalarında çalışmamasına sebep olmaktadır.

Tamirde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Turbonun çalışmasında yağ bakımı çok önemlidir. Gerekli miktarda yağ bulunması turbonun çalışmasında büyük bir önem arz eder.  Bakımı yapılan bu turbonun takılacağı sırada yağda boşluk kalıp kalmadığına dikkat edilmelidir.

Yağ giriş çıkış borularının da temizliği özenli bir şekilde yapılarak sağlam takıldığından emin olunması gerekir.

Arızalanan turbo tamirini zamanında hızlı bir şekilde yaptırmanız çok önemlidir. Çünkü bu turbalar arabanın ömrünü uzatmak ile birlikte sağlıklı çalışmasını da sağlamaktadır. İyi çalışan bir turbo sağlıklı bir araba demektir. Sıkıntısı olmayan turbo sayesinde araç senelerce hiç problem ve arıza çıkmadan kullanılabilir.

Aracın çalışması için gerekli görülen bu turbo ların tamiri özenli ve düzgün bir şekilde yapılarak varlığını ciddiye almanız gerekmektedir.

Turbo Tamiri Fiyatları

Aracın markasına ve yaşına göre tamir fiyatları farklılık gösterir. Ayrıca turbonun içindeki malzemelerin kalitesi de fiyatta farklılık gösterir. Tamir sırasında ucuza kaçmak yerine kaliteli malzemeler alarak daha iyi bir şekilde yaptırmanız gerekir. Çünkü ucuza kaçılmak istenen bir tamirde aslında kalitesiz bir ürünün uzun ömürlü olmadığı görülür.


Tümü