Turbonun Montajı

27.08.2021
Turbonun Montajı

Turboyu montaj ederken bazı hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir ve bunlardan bazıları işte şunlardır:

  • Motor yağını gerektiği kadar yeterince yenilemeniz gerekir. Yağı az olduğu takdirde bazı sıkıntılar meydana gelecektir. Arızanın en büyüğü ise motorun yağsız kalmasıdır.
  • Hava filtresini de belirli aralıklarda yenilemeyi unutmayınız ki olası bir arızanın önüne geçmiş olunuz.
  • İç ve dış temizliğini mutlaka yapınız.
  • Borularını da temizlemeyi unutmayınız.
  • Boruları temiz ve akıcı olup olmadığına da dikkat ediniz.

Turbo Arızası Motora Zarar Verir mi?

Turbo, son zamanlarda daha da varlığını gösteren ve araçlar için oldukça önemli sayılan bu cihazların, aracın performansını artırmak ile birlikte daha düzgün çalışmasını ve ömrünün uzamasına da neden olduğu bilinmektedir. Genel olarak turbo arıza yaptığında motora zarar verilmediği görülmektedir. Ama istisnaların olabileceğini de göz önünde bulundurmalıyız. Arızalanan turbo motora direkt olarak zarar vermemekle birlikte çalışma sisteminde de bazı değişiklikler meydana getirdiği doğrudur.

Arızalanan turbo da egzozun çalışmasında değişiklikler olur ve egzoza da zarar verebileceği görülür. Bu egzozda meydana gelen problem emisyon artışı olarak kendini gösterir. Egzozda meydana gelen bu emisyon artışı arabanın çalışmasında önemli problemleri de meydana getirmekte rol oynayabilir. Aracınız doğru çalışmamakla birlikte kaza riski de artış göstermektedir.

Bütün bu olası olumsuzlukları önlemek için sık sık usta bir kişiye göstererek gerekli olan malzemeleri ve yapıtları belirli aralıklarda, belirli miktarlarda takviye ederek hasar ve arızalar dan kaçınmış olursunuz.

Eğer uzun süreli bir yolculuk yapıyor iseniz, araba birden istop edilmemeli, onun yerine durduktan birkaç dakika sonra kapatmanız turbo ve motor açısından daha sağlıklı olacaktır. Çünkü ısınan motoru birden kapatmak aracınıza zarar verebilir. Birkaç dakika bekleyip öyle kapatmayı sakın unutmayınız.

Turbonun Temel Arıza Nedenleri Nelerdir?

Turboyu yeterince yağlamak temel arıza nedenleri arasındadır. İç ve dış temizliğe dikkat etmemek de arızaya davetiye sunacaktır. Pervanenin yanlış çalışmasına bağlı olarak hasarlarda arızaya neden olur. Yetersiz hava da bu arızanın sebepleri arasında sayılabilir.

Uyarılar dikkate alındığı takdirde hiçbir sıkıntı çıkmayacaktır.


Tümü