Turbo Tamiri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

24.06.2022
Turbo Tamiri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Turbo araç kullanımı günümüzde çok yaygın olarak görülebilmektedir. Turbo araç kullanımının çok yaygın olması turbo tamiri durumlarının da ortaya sık çıkması demektir. Turbo tamiri gerektiren durumların ortaya çok çıkmaması için turbo araç kullanımına dikkat edilmesi gerekli olan bakımların zamanında yapılması oldukça önemli detaylardır. Tüm bunların yanında ortaya çıkacak turbo tamiri hakkında bilinmesi gereken detaylar da bulunmaktadır. Turbo tamiri kaçınılmaz olan durumlar arasındadır. Ancak turbo tamiri durumlarının ortaya çıkmaması için turbo araç kullanımı sırasında ve turbo tamiri hakkında bilinmesi gerekenlere önem verilmelidir. Dolayısı ile de turbo tamiri için gerekli olan detaylar da şöyledir:

  • Turbo tamiri durumlarının ortaya çıkmaması için seçilmesi gereken turbo yağının kaliteli seçilmesine dikkat edilmelidir. Motor yağının kaliteli olması ve yağ değişiminin düzenli ve zamanında yapılması turbo tamiri durumlarının ortaya çıkmasını engelleyecektir.
  • Turbo yağı tercihi yapılırken motor üreticilerinden bilgi alınması çok önemlidir. Bilinmeyen ve güvenilir olmayan kişilerin tavsiye ettiği yağlara ucuz diye kullanılması can sıkıcı durumların ortaya çıkmasına neden olacaktır.
  • Turbo araç kullanan kişilerin aracın ilk çalıştırıldığı zamanlarda ısınması için yaklaşık olarak 30 ile 60 saniye arasında ısıtılmasına dikkat edilmelidir.
  • Turbo araçların ısıtılmaması büyük sıkıntı oluşturabilmektedir ki soğuk olan bir yağın harekete geçmesi beklenemez. Dolayısı ile de soğuk ve ince olan bir yağ ile direk hareket edilmesi turbo araca zarar verecektir. Ayrıca turbo aracın ısıtılmaması motor parçalarının bir süre yağsız çalışmasına neden olacaktır ki bu da aracın arızalanmasına dolaysı ile de turbo tamiri yapılmasına neden olacaktır.
  • Turbo aracın ilk hareket anında turbonun devreye sokulmaması da çok önemlidir. Daha önce de belirttiğimiz gibi turbo aracın ilk kullanım anında yağ ihtiyacını gidermiş olmayabilir.
  • Turbo araçların ilk kullanımı sırasında ısıtılması ne kadar önemli ise çok ısıtılmaması da o kadar önemlidir. Çok ısınan motor turboya zarar verecektir ki bu da turbo tamiri gerektiren durumlar arasında ortaya çıkacaktır. Bu nedenle de rölanti durumunda çok çalışmamasına dikkat edilmelidir. Turbo araç kullanımı doğru kullanım ile büyük avantaj sağlayabilmektedir.

Tümü