Turbo Tamiri Ne Zaman Gerekir?

14.05.2021
Turbo Tamiri Ne Zaman Gerekir?

Araçlar için turbo, motor gibi aracın çalışmasını sağlayan parçalar son derece önemlidir. Bu sebeple araç sahipleri de araçlarına iyi bakmalıdır ki bu değerli parçalar zarar görmesin, uzun yıllar kullanılabilsin. Araca ya da belirtilen bu parçalara her hangi bir zarar gelmeden, mutlaka yılda en az 1 ya da 2 kez araç bakımlarının yapılması gerekmektedir. Bu sayede aracın kullanım ömrü uzar, parçaların da durumları kontrol edilmiş olur ve ayrıca eğer ki parçalarda herhangi bir sorun var ise bu sorunlar tespit edilip o an müdahale edilme şansı olur. Böylelikle yılda 1 ya da 2 kez yaptırmış olduğunuz bu rutin haline gelmiş bakım sayesinde belki de çok daha yüklü masraflardan ve zararlardan kolaylıkla kurtulmuş olursunuz.

Araçların bakımı düzenli şekilde yapılmazsa sonuçlar çok daha kötü olabilir. Buna örnek olarak araca yılda 1 ya da 2 kez düzenli bakım yaptırılmıyor ise ve araç hor kullanılıyorsa araçta yakın zamanda bir sorunun oluşması an meselesidir. Araçtaki sorunların sebepleri araç sahiplerinin aracı yanlış ya da dikkatsiz kullanmasından kaynaklanır. Ani fren yapmalar, soğuk havada aracı çalıştırıp ısınmasını beklemeden sürmek, yersiz vites değişimleri gibi hatalar turbo ve motor gibi aracın en önemli parçalarında zamanla hasar oluşturur. Bu sebeple araç sahiplerinin araçlarını çok daha dikkatli kullanıp araçlarına düzenli bakım yaptırmayı unutmamaları gerekmektedir.

Araçtaki turbo ve motor gibi önemli parçalara zarar geldiğinde araç kendisinde bu hataları mutlaka belli etmeye başlar. Egzoz renginden araçtan çıkan sesin şiddetine kadar bu hasarlar kendini belli edebilir. Bu sebeple araç sahipleri araçlarını iyi tanımalı, en ufak bir değişiklik fark ettiğinde turbo da bir sorun olup olmadığını kontrol ettirmesi gerekir. Turbo da sorun olduğunun en belirgin kanıtlarından birisi de aracın çekiş gücünün azalmasıdır. Eğer araç eskisinden daha ağır çalışıyor ise çekiş gücünde azalma vardır. Bu da turbo'nun zarar gördüğü ihtimalini akıllara getirir. Bu sebeple en kısa zamanda alanında uzman bir turbo tamir merkezine aracınızı götürmenizi tavsiye ederiz.


Tümü