Turbo Tamir için Düzenli Bakım

13.05.2022
Turbo Tamir için Düzenli Bakım

Turbo tamiri için düzenli bakım en önemli şartlardan biridir. Araçlar için bakım herkes tarafından devamlı ihmal edilir, göz ardı edilir. Bunun pek çok sebepleri de vardır tabi. Öncelikle bakım gibi bir durum için kimse bütçe ayırmak istemez. Bunun yanında bir de zaman kaybı olarak da görülmesi de çabası olarak karşımıza çıkar.

Turbo tamiri için düzenli bakım en önemli aşamalardan biridir. Çünkü bakımsızlık bir aracın sonun hazırlamaktadır. Bir araç için bakımsızlık demek sonunda arızalanması demektir. Bir araç kullanımı ve bakımı aracın ömrünü değerini belirlemektedir. Kullanımı sırasında hor davranan bakıma götürülmeyen her araç hem maddi hem de manevi kayıpları karşımıza çıkaracaktır. Bu da her anlamda bütçemizi de hayatımızı da zorlayacak demektir. Araçları kullanırken hiç arızalanmayacağını bakıma vermezsek de büyük bir sorunla karşılaşmayacağımızı düşünürüz. Ta ki sorunun çok büyük bir şekilde karşımıza çıkmasına kadar sonra anlarız. Ancak bazı kayıplara neden olacak şekilde anlarız.

Turbo tamiri için düzenli bakım yaptırmak belli zaman aralıklarında bakıma yollamak araçların verimli güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için önemlidir. Belli zamanlarda yapılması gereken yağ değişimi pek çok kişi tarafından önemsenmez. Çünkü yağ değişimi yapmazsak ne olur diye düşünülür. Yağ değişimi yapılmaması demek yağın geçtiği yerlerde büyük hasar oluşabilir demektir. Peki, ne mi olur?  Şimdi şöyle anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışalım. Zamanla yağ içine pek çok kir kaçmaktadır. Bu kir maalesef toz toprak da değildir. İçine araç içinde yer alan bazı metal parçalar da kaçmaktadır. Büyük sert tahta parçaları da kaçmaktadır. İşte bu parçalara çok büyük sorunlara neden olmaktadır.

Turbo tamiri için düzenli bakım neden mi gerekli? İşte bu yağ değişimi olmaz ise içine kaçan büyük sert parçalar yağın geçtiği yerlerden geçecek ve geçtiği yerlerde ise büyük hasarlar aşınmalar oluşturacaktır. Bu aşınmalar çoğu zaman parça değişimine neden olacaktır ki bu da masrafın alası demektir. Gerekli gereksiz hiç hesapta yok iken bir masraf çıkmaması için de bakım en önemli şartlardan biridir.


Tümü