Turbo Tamiri için Gerekli Olan Durumlar

29.01.2021
Turbo Tamiri için Gerekli Olan Durumlar

Turbo tamiri için gerekli olan durumlar nelerdir? Hangi belirtiler turbo tamiri için firmaya başvurmayı gerektirmektedir? Bu durumların da ortaya çıkmasını engellemek aracın daha verimli çalışabilmesini sağlamak için neler yapmalıyız? Gibi pek çok soru da araç sahiplerinin merak unsurları olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, nedir turbo tamiri için gerekli durumlar;

  • Araç kullanan herkesin bildiği gibi günümüzdeki yeni nesil adı verilen araçlarda sorunlar kendini elektronik ekranda göstermektedir. Ekrandaki işaretler belirdiğinde aracın neresinde arıza olduğunu anlayabilmektesiniz. Ancak bu arıza belirtisi de 0 değildir. Bunu da araçtan anlayan herkes bilir. Sadece bu arızanın nerde olduğunu ve buna sebep olan durumları daha net bir şekilde görebilme imkanı sunmaktadır.
  • Peki, eski tip araçlarda belirtiler neler olabilir? Öncelikle yakıt sarfiyatının km başına ne kadar gittiği hepimizin gözünden kaçmayacak oldukça önemli bir konudur. Bunun temel sebebi de malum yakıt masrafının devamlı olarak artmasıdır. Bu artış araçlardan değil yakıtlara gelen devamlı zamandan olmaktadır. Bu nedenle de normalden çok yakan bir araçta problem olduğu aşikardır. Bu durumun gözden kaçması imkansızdır. Birden bir çok yakıt sarfiyatı varsa bir problem var demektir.
  • Turbo tamiri için gerekli olan durumlar arasında ise yine dikkatten kaçması çok zor olan çekiş gücü zayıflığıdır. Araç kullanıcılarının direk dikkatini çekeceği nokta birden bire güç kaybeden aracın düz bir alanda bir çekiş gücünde sıkıntı oluşturmasıdır. Bu durumun ortaya çıkması ile birlikte bir turbo tamir firmasına göstermek sorunun büyümesini engelleyecektir.
  • Turbo tamiri için gerekli olan durumlar arasında yağın hızla eksilmesidir. Hızla azalan yağ söz konusu ise kesinlikle bir sıkıntı vardır ve bunun için bir kontrol kaçınılmazdır. Asla ihmal edilmemelidir.
  • Turbo tamiri için gerekli olan durumlar arasında çok dikkat çeken başka bir belirti ise egzoz gazından çıkan dumanın rengidir. Gereğinden fazla çıkması ve renginin de gri ya da mavi tonlarda olması demek bir sıkıntının var olması demektir. Bunun için de vakit kaybetmeden bir turbo tamir firmasına göstermek oldukça önemli durumlar arasında yer almaktadır.

Tümü